Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) 5-6 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde bağımsız olarak yarışan Robert F. Kennedy Jr. çarpıcı bir itirafta bulundu. Kennedy, 10 yıl önce New York’taki Central Park’a ölü bir ayı yavrusu bıraktığını itiraf etti.
Robert F. Kennedy, kentin dışında araç kullanırken önünde giden bir kadın şoförün ayı yavrusuna çarpıp öldürdüğünü, kendisinin de ölü ayı yavrusunu kürkünü yüzmek ve etini almak için kamyonetine attığını itiraf etti.
Kennedy, “Ayının derisini yüzecektim ve çok iyi durumdaydı, ayrıca etini de buzdolabına koyacaktım” dedi.
Olayın 2014’te yaşanmasına rağmen Kennedy bu itiraf için neden 10 yıl bekledi?
Kennedy’nin New Yorker dergisinde yayımlanacak haber öncesi ön almak adına böyle bir adım attığı belirtiliyor.
New York’ta yollarda öldürülen ayıların insanlar tarafından alınmasına izin veriliyor. Ancak ölü ayıları almak isteyenler, güvenlik güçlerine haber vermek ve Çevre Koruma Müdürlüğü’nden bir etiket almak zorunda.
Bu etiketi almayan Kennedy, daha sonra akşam yemeğine gittiğini ve geç kaldığını belirterek, “Havaalanına gitmem lazımdı ve ayı arabamdaydı. Ayıyı arabada bırakmak istemedim çünkü kötü olurdu” dedi.
Yavru ayının cesedi, parkta köpeğiyle yürüyen bir kadın tarafından bulunmuştu.
New York Times’ın 10 yıl önce yaptığı haberin altında eski gazeteci ve ABD Başkanı John F Kennedy’nin torunu Tatiana Schlossberg’in imzası vardı.
Kaynak: BBC
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.