İtalyan efsane futbolcu Salvatore Schillaci, 59 yaşında hayatını kaybetti. Schillaci bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Schillaci 1990 Dünya Kupası’nda kaydettiği 6 golle gol kralı olmuştu.
Futbol dünyası bugün (18 Eylül) aldığı haberle sarsıldı. İtalyan efsane futbolcu Salvatore Schillaci, 59 yaşında hayatını kaybetti. Schillaci, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.
Dünya Kupası'nda gol krallığına ulaşarak İtalya'nın efsane isimleri arasına giren Salvatore Schillaci, 59 yaşında hayatını kaybetti pic.twitter.com/ae6BkuBlU9
— Medyascope Spor (@MedyascopeSpor) September 18, 2024
‘Toto’ lakabıyla anılan Schillaci, 1990 Dünya Kupası’nda sergilediği performansla İtalyanlar için bir efsane haline gelmişti. Schillaci, 1990 Dünya Kupası’nda attığı 6 gol ile Dünya Kupası’nda gol kralı olmuştu. İtalya’nın turnuvada üçüncü olmasında büyük pay sahibi olan Schillaci, o dönem Altın Ayakkabı ve Altın Top ödüllerini de kazanmıştı.
Messina altyapısından çıkan Schillaci, kariyerinde Inter ve Juventus’un formalarını terletti. Schillaci, son olarak ise Japonya temsilcisi Jubilo’da forma giydi.