Kültür & Tarih Sohbetleri (357) – Dr. Şehnaz Şişmanoğlu ile İki Kilise Arasında Binamaz: Karamanlıca metinler neden az biliniyor?

Şehnaz Şişmanoğlu,İki Kilise Arasında Binamaz kitabında Osmanlı İmparatorluğu döneminde, özellikle İç Anadolu’da yaşayan ve kendilerini Türkçe konuşan Rumlar olarak tanımlayan Hristiyan Ortodoksların edebiyatını, hem kültürel hem de karşılaştırmalı edebiyat açısından derinlemesine inceledi.

İki Kilise Arasında Binamaz
İki Kilise Arasında Binamaz

Dr. Şehnaz Şişmanoğlu İki Kilise Arasında Binamaz kitabını Kültür & Tarih Sohbetleri’nde Cengiz Özdemir ve Ozan Sağsöz’e anlattı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.