Ruşen Çakır konukları ile Türkiye’nin gündemini yorumladı.
- Vahap Coşkun, CHP ile DEM Parti yakınlaşmasının artıları ve eksilerini yorumladı.
- Onurcan Yılmaz, CHP’nin neden Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını bir an önce açıklaması gerektiğini anlattı.
- Ferit Aslan, Esenyurt, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyum atanmasının yankılarını aktardı.
- Özgecan Özgenç, Özgür Özel’in grup toplantısındaki açıklamalarını bildirdi.
- İmamoğlu, Bahçeli’nin “Erdoğan tek seçenektir” ifadesine ilişkin konuştu. Berfin Bayır aktardı. ,Esenyurt İlçe Başkanlığı’na yürüyen CHP heyeti ile polis arasında Cumhuriyet Meydanı’nda arbede yaşandı. Ayşegül Karagöz aktardı.
- Mahir Bağış, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını anlattı.
- İZLEYİN – Esas hedef İmamoğlu mu? | Ruşen Çakır & uzman konuklar yorumluyor
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi ve Şanlıurfa-Halfeti Belediyesi’ne kayyum atandı. Ahmet Türk’ün yerine Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Gülistan Sönük’ün yerine Batman Valisi Ekrem Canalp ve Mehmet Karayılan’ın yerine de Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu getirildi.
Esas hedef İmamoğlu mu?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyum atamalarına bir kez daha TBMM kürsüsünden tepki gösterdi. Esenyurt’ta kayyum nöbeti ikinci gününde. DEM Parti Grup Toplantısı’nı kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yaptı. TBB olağanüstü encümen toplantısı için bugün Ankara’ya gelen İmamoğlu, kayyum atamaları gündemini değerlendirmek üzere siyasi parti liderleriyle görüşmeye devam ediyor.