Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.
Narin Güran cinayeti davasının ilk duruşması ikinci gününde devam ediyor. İlk oturumda, çocuğun öldürülmesine ilişkin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen dört sanık dinlendi. Bugün ise davanın ikinci oturumunda tanıkların ifadeleri alınıyor.
Medyascope muhabiri Ferit Aslan, davayı yerinde izliyor. Medyascope editörleri gelişmeleri size canlı blog üzerinden anbean aktarıyor.
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38’den yüzde 44’e çıkardı. Başkan Fatih Karahan, altı puanlık keskin artışı gıda fiyatları, beklentilerdeki gerilemenin öngörülerinden yavaş gerçekleşmesi, başlangıç koşulları ve enflasyonun ana eğilimi ile açıkladı. Karahan, asgari ücret konusunda karar verici olmadıklarını vurgularken, Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay “ileriye dönük endeksleme” diyerek beklenen enflasyona göre artış için çağrı yaptı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kayyum açıklaması… Erdoğan, seçimleri kazanmanın kimseye terörle kol kola yürüme hakkı vermediğini vurguladı. Ayrıca Erdoğan, başsavcı ve savcıları “dirayetli” duruşları nedeniyle tebrik etti.
RTÜK tarafından karasal yayını kesilen Açık Radyo, “Apaçık Radyo” adıyla internette yayın yapmaya başlıyor. Radyo, 11 Kasım’da yayına girecek.
Önümüzdeki hafta TBMM’de görüşülecek kanun teklifindeki “etki ajanlığı” maddesinin tekliften çıkarılacağı iddia edildi. Medyascope’un ulaştığı AKP kaynaklarına göre “etki ajanlığı” teklifinin hazırlanış sürecinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un etkin rol oynadığını öne sürdü. AKP’li kaynaklara göre “etki ajanlığı” konusunun teklifte yer alması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna eden isim Mehmet Uçum.
İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef aldı. Salıcı, kurultay çağrısı yaptı ve Özel’in “normalleşme” politikasını eleştirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da bir grup gazeteciyle bir araya gelerek gündeme dair açıklama yaptı. Özel, Ankara ve İstanbul’a kayyum atanacağına dair iddialara “Öyle bir şeye kalkışacaklarını sanmıyorum” diye yanıt verdi. Öte yandan Özel, “Normalleşme” ile ilgili soruya “Normalleşmenin isim babası benim. Normalleşme bitmedi, devam ediyor. Ben tüm liderlerin elini sıkmaya devam edeceğim. Diyaloğu koparmayacağım” dedi. Özel ayrıca, “Erdoğan’ın elini sıkmayı sürdüreceğim, bayramda yine ararım” diye konuştu.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.