Hollanda’da “cezaevine girersem devlet bana bakar” diye düşünerek kasıtlı olarak yaşlı bir kadına çarpan Tük vatandaşı Yılmaz Ç., hapis cezasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri gönderilecek.
Hollanda’da geçtiğimiz yıl Soest kasabasında 73 yaşındaki yaşlı bir kadına çarpan 52 yaşındaki Yılmaz Ç.’ye 12 yıl hapis cezası verilmişti. BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre Utrecht Mahkemesi, sanığın cezasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye gönderilmesine karar verdi.
Yılmaz Ç.’nin Türkiye’ye gönderilmesi kararı mağdur kadın ve ailesi tarafından da kabul edildi.
Sınır dışı edilmesinin ardından Yılmaz Ç.’ye 10 yıl boyunca Hollanda’ya giriş yasağı da uygulanacak.
Yılmaz Ç: Oturum izni iptal edilmiş, kaçak olarak yaşıyordu
Hollanda medyasında yer alan habere göre Yılmaz Ç., daha önce cinayet ve trafikte kasıtlı yaralama suçlarına karıştı ve iki kez hükûm giydi. Yılmaz Ç.’nin oturum izni de 2021’de iptal edildi. Yılmaz Ç., daha sonra izini kaybettirdi ve kaçak olarak yaşamaya devam etti.
Mahkeme kayıtlarına göre Yılmaz Ç., maddi geliri yaşamaya elvermediği için ve “devlet bana bakar” düşüncesiyle kasıtlı olarak suç işlemeye karar verdi.
Yılmaz Ç., Soest’teki trafik kazasından sonra polise gitti ve teslim oldu.
İfadesinde bir gece önce cezaevine girmek üzere çantasını hazırladığını belirten Yılmaz Ç., “Gider hapis yatarım, nasıl olsa devlet bana bakar diye cezaevine girmeye girmeye karar verdim” dedi.
Çarpma sonucu bacaklarından ağır yaralanan 73 yaşındaki Hollandalı kadının tedavisi hastanede devam ediyor.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.