İstanbul’da Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Suriye açıklamasına polis müdahale etti

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri akşam saatlerinde Suriye’deki çatışmalarla ilgili “Yeni bir IŞİD’e tahammülümüz yok” başlıklı açıklama yapmak istedi. Ancak Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasaklama kararı olduğu belirtilerek açıklamaya izin verilmedi, gözaltına alınanlar oldu.

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Şişhane Meydanı'nda yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti

Suriye’de Halep ve Hama çevresinde devam eden hareketlilikle ilgili İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri akşam saatlerinde “Yeni bir IŞİD’e tahammülümüz yok” başlıklı açıklama yapmak istedi.

“Suriye’de son günlerde gelişen çatışmalar ve savaş haliyle yeni bir IŞİD yaratılmak isteniyor. Halkların kazanımlarına dönük bu saldırılara dur demek için tüm demokratik çevreleri ses çıkarmaya çağırıyoruz” sözleriyle yapılan çağrı karşısında çevik kuvvet ekipleri başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi bölgede önlem aldı.

Polis megafonla anons yaparak basın açıklaması ve toplantının Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını duyurdu, “Dağılın” uyarısında bulunuldu.

Platform üyeleri polis yetkilileriyle konuşmaya, bilgi almaya çalışırken müdahale başladı. İddialara göre polis 50 kişiyi gözaltına aldı.

(ANKA)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.