Volkan Konak için “Sahnede gebermiş” diyen Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Ahmet Mehmetalioğlu

Diyanet İşleri Başkanlığı, sanatçı Volkan Konak’ın vefat etmesinin ardından nefret söylemi paylaşımı yapan İstanbul Çatalca İlçe Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde kamuoyunda yer alan ve İstanbul Çatalca İlçe Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu’nun bazı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin iddiaları içeren haberler üzerine Başkanlığımız tarafından konuyla ilgili olarak soruşturma başlatılmıştır.”

Ne olmuştu?

Çatalca Müftüsü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) verdiği konser sırasında fenalaşan ve hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden Volkan Konak’ın ardından “Sahnede gebermiş” ifadelerini kullandı.

Kendi X hesabında paylaşım yapan müftü, “Sahnede gebermiş. Şimdi bize soracaklar; nasıl bilirdiniz? Cevabımız bu. Böyle bilirdik. Bizim için içen bizim için yanar da elbet.” ifadesini kullandı.

Mehmetalioğlu, paylaşımına gelen tepkiler üzerine de “Din, devlet, diyanet ve kutsallarımıza düşman herkese vermiş olduğum rahatsızlıktan dolayı Rabbime şükrediyorum” diye açıklama yaptı.

Ahmet Mehmetalioğlu'nun paylaşımı.
Ahmet Mehmetalioğlu’nun paylaşımı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün yaptığı konuşmada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, müftü hakkında şunları söylemişti:

“Bunu Diyanet İşleri Başkanı’na ve Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum; Volkan Konak gibi birisi… Bütün Türkiye ona ağlıyor ve sen ona ‘geberdi’ diyen ve yaşam biçimine ilişkin göndermeler yaparak toplumun da çok önemli bir kısmını birbirine düşürmeye çalışan bu kişiye hiçbir şey demiyorsunuz.

Ey Tayyip Erdoğan, Volkan Konak’a, cenazeye saygın yok, bak senin hukukunu biz korumuşuz o süreçlerde, sana ayıplı görüntüleri var demiş adamı Çatalca’da müftü diye oturuyorlar sen de cumhurbaşkanıyım diye devletin başında oturuyorsun. Alma onu görevden sana o yakışır. Çatalcalılar ona baktığında seni, sana baktığında onu görsünler. Sana iftira eden kişi orada duruyorsa sen iktidarda değilsin, bir koltuğu işgal ediyorsun. İste dosyasını, bak. Ama bir tutum alacaksan Volkan Konak’a söylediği laf üzerinden tutum al.”

Konak, bugün (2 Nisan) memleketi Trabzon’un Maçka ilçesindeki törenle toprağa verildi. Konak, vasiyeti üzerine babasının kabri yanındaki ceviz ağacının altına defnedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.