Gözaltındaki Gözdem Ongun’un çocuğunun bayram harçlığına el konuldu

Gözaltında tutulan Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun, emniyetteki ifadesinde, oğlunun bayram harçlığına el konulduğunu söyledi. Gözdem Ongun, “Yakın zamanda oğlumun okul ödemesi vardır. Bu nedenle bu miktarda bir paranın ikametimde bulunması normaldir” dedi.

Gözaltındaki Gözdem Ongun'un çocuğunun bayram harçlığına el konuldu

Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, irtikap, nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla Emniyet’te ifade verdi.

Ongun’a para transferleri, Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu gibi isimler ile telefonda görüşmesi soruldu. Ayrıca Gözdem Ongun’a ev sahibine para transferi yapması da sorulan sorular arasındaydı.

“Oğlumun okul ödemesi var”

Gözdem Ongun’un bazı malvarlığına el konuldu. Ongun’a, kıymetli eşya ve paraların finansman kaynağı soruldu.

Gözdem Ongun da 13 bin 800 TL’nin, oğlunun bayram harçlığı olduğunu söyledi:

“13 bin 800 TL oğlumun bayram harçlığıdır. Diğerleri ise eşim tutuklu olduğundan dolayı kendimin ve etraftan aldığım borçlardan elde ettiğim ve ihtiyaç anında kullanmak üzere ikametimde bulundurduğum paralardır. Yakın zamanda oğlumun okul ödemesi vardır. Bu nedenle bu miktarda bir paranın ikametimde bulunması normaldir.”

“Hak etmediğimiz suçlamalara maruz kaldık”

Ongun, eşi tutuklandıktan sonra çevresinden borç almak zorunda kaldığını belirterek ifadesinde şunları söyledi:

“Ben geçmişten itibaren çalışan ve düzenli para kazanan bir insanım. Kendi emeklerimle kurup geliştirdiğim şirketimin hesaplarının bu kadar en ince ayrıntısına kadar bakılması beni şahsen rahatsız etmiştir. Ben eşim Murat Ongun dolayısıyla bu soruşturma kapsamında hakkımda işlem yapıldığını düşünüyorum. Nitekim bu soruşturmalar neticesinde eşinden, dostundan, çevresinden borç isteyen bir konuma geldim. Şirketimin kayıtları incelenirse Türkiye’de yapılmayan ve aranan özel işler yaptığım ve bundan gelir elde ettiğim anlaşılacaktır. Sosyal medya hesaplarım incelendiğinde ürünlerimi nasıl tasarladığım, ürettiğim ve paketlediğim görülecektir. Ayrıca bu süreçte çocuklarımın da hem annelerinden hem de babalarından ayrı kalması ile hak etmediğimiz suçlamalara maruz kalmak beni derinden sarsmaktadır. İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.