Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık, Batın Barlasçeki’nin ölümüne ve üç kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada dört yıl iki ay hapis cezası aldı. Kınık’ın iki yıl süreyle ehliyetine el konuldu.
6 Şubat depremlerinde çadır satışı skandalıyla gündem olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık’ın 9 Temmuz 2024’te bir motosiklete çarparak 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne üç kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazayla ilgili davada karar açıklandı.
İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması saat 16:30’da başladı. Zehra Kınık polis koruması eşliğinde salona geldi.
Kınık, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne ve üç kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada dört yıl iki ay hapis cezası aldı.
Kınık’ın iki yıl süreyle ehliyetine el konuldu
Ne oldu?
Beykoz-Kavacık Rüzgarlıbahçe’de Baki Sokak’tan Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne çıkmaya çalışan Fatıma Zehra Kınık Demir otomobiliyle Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklete çarptı
Olayda motosikletin arkasında oturan 17 yaşındaki Batın Barlasçeki yaşamını yitirdi. Motosikleti kullanan Yavuz Selim Öztürk ile kaldırımda sürüklenmeye devam eden motosikletin çarptığı Muammer Kızıl yaralandı.
Olaydan sonra gözaltına alınan Fatıma Zehra Kınık Demir, bir günlük gözaltı sürecinin ardından mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; hazırlanan bilirkişi raporunda, ana yola çıkarken diğer araçların geçişini beklemeden çıktığı için kazaya neden olduğu ve yüzde 100 kusurlu bulunduğu kayıtlara geçti.
Fatıma Zehra Kınık Demir hakkında bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına neden olduğu trafik kazasıyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca “taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.
Kınık hakkında verilen adli kontrol şartı 30 Ekim’de gerçekleşen ilk duruşmada kaldırılmıştı.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Zehra Kınık bilirkişi tarafından asli kusurlu bulundu. Kınık, asli kusurlu olduğunu kabul etmedi.
Kınık’ın “taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre mütalaada, kolluk görevlilerince düzenlenen trafik kaza tutanağına göre Kınık’ın, 2918 sayılı Karayolları Taşıma Yönetmeliğince kural ihlali yaptığı ve asli kusurlu olduğunun tespit edildiği, suça sürüklenen çocuk Y.S.Ö’nün ise kural ihlali yaptığı ve tali kusurlu olduğu belirtildi.
Bu kapsamda, mütalaada, Kınık’ın “taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılması istendi.