Türkiye’nin ilk kadın lakros takımı Muğla’da kuruldu

Türkiye’nin ilk kadın lakros takımı Muğla’da kuruldu

Muğla’da hokey antrenörü Serkan Şen’in öncülüğünde Türkiye’nin ilk kadın lakros takımı kuruldu. Çoğu performans sporcusu kadınlardan oluşan takım, milli takım düzeyinde başarı hedefliyor. Yeni tanınmaya başlayan bu spor dalında öncü olmak isteyen ekip, salon eksikleri ve malzeme temini gibi pek çok zorluğa rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

Antrenör Serkan Şen’in anlatımına göre, takımın kuruluş süreci Kanada’dan getirilen bir lakros sopasıyla başladı. Türkiye’de lakros henüz bilinmezken, İngiltere’de yaşayan bir bağlantı üzerinden ilk ekipmanlar temin edildi. Bu süreçte hokey topuyla yapılan antrenmanlar, sporcuların ilgisini çekti ve çalışmalara hız verildi. Şen, lakrosun 2023’te olimpik bir branş olarak tanınması ve Ragbi Federasyonu bünyesine alınmasının ardından Ankara’daki kursa katılarak resmi antrenörlük belgesini aldı.

Antrenör Serkan Şen
Türkiye’nin ilk kadın lakros takımı Muğla’da kuruldu.
Antrenör Serkan Şen.

“Kadınlar sorumluluk almayı seviyor”

Uzun yıllardır kadın takımlarında görev alan Şen, mevcut sporcularının çabuk kavrayan, disiplinli ve güçlü olduklarını belirtti. “Sözümü dinliyorlar, çabalıyorlar ve başarıyorlar” diyen Şen, hedeflerinin sadece başarı olmadığını; Muğlalı çocukların hayatına dokunmayı da amaçladıklarını söyledi.

Lakros, sopalarla oynanan, kökeni Kuzey Amerika’daki yerli topluluklara dayanan bir takım sporudur. Oyunun temel amacı, fileli bir sopa (lakros sopası) yardımıyla topu rakip takımın kalesine atarak gol atmaktır. Hem açık alanda hem de salonda oynanabilir. Lakros; hız, çeviklik, dayanıklılık ve takım oyununu bir araya getiren oldukça dinamik bir spordur.

“Kendi takımımızdan beş ayrı takım çıkacak”

Türkiye’de lakros henüz yaygınlaşmamış olsa da Şen, bu durumu dezavantaj olarak görmüyor. Ege Yıldızları, Bodrum Gündoğan Akademi, Muğla Hokey Kulübü ve Köyceğiz Göl Spor gibi kulüplerin katkısıyla, antrenmanlara katılan sporcular farklı takımlarda yer alarak müsabakalara hazırlanacak. Şen’e göre bu yapı, kısa sürede rekabet ortamı oluşturacak.

Kadın lakrosunun erkeklere kıyasla daha az fiziksel temas içerdiğini belirten Şen, bu farkın sporcuların biyolojik yapılarına duyulan hassasiyetle ilişkili olduğunu söyledi. Şen, “Kadınlarda bazı kurallar konularak bu sertliğe izin verilmemiş” ifadelerini kullandı.

Altyapı desteği için çağrı

Antrenmanların şu anda yetersiz salon koşullarında sürdüğünü belirten Şen, gelecekte bu durumun düzeleceğine dair umutlu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ile Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin’in malzeme desteği sözü verdiğini belirtti. Ayrıca Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden altyapı desteği konusunda beklentilerini dile getirdi.

Kaynak: Gündem Fethiye

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.