Vedat Işıkhan açıkladı: En düşük emekli aylığı kararı temmuz başında belli olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı artışının 3 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamından sonra belirleneceğini açıkladı. Işıkhan, yılın ilk 6 ayındaki TÜFE verilerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmelerin başlayacağını, kararın kısa sürede Meclis’e sunulacağını bildirdi.

En düşük emekli aylığı zammı ne zaman belli olacak?
En düşük emekli aylığı zammı ne zaman belli olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. En düşük emekli aylığı rakamının artırılıp artırılmayacağı sorusuna cevap veren ışıkhan, haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamının açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Işıkhan, 3 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamından sonra gerekli görüşmelerin başlayacağını bildirdi.

Işıkhan, “Sonra konu ile ilgili rakam çok kısa süre sonra Meclis’e sunulacak. Takdir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin” dedi. Ayrıca Işıkhan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in de gerekli açıklamaları yaptığını hatırlattı.

En düşük emekli aylığı zammı ne zaman belli olacak?
En düşük emekli aylığı zammı ne zaman belli olacak?

Kamu işçileri için son teklif bu hafta

Işıkhan, kamudaki yaklaşık 600 bin işçinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri hakkında da bilgi verdi. Türkiye Hizmet İş Sendikası (TÜHİS) aracılığıyla sendikalara son tekliflerini bu hafta sunacaklarını açıkladı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

“Makul bir noktada anlaşma sağlanacağına inanıyorum” diyen Işıkhan, kamu çerçeve protokolü kapsamındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması yönünde umutlu olduğunu belirtti.