Şehit Ümit Üzüm’ün ablası cenazede isyan etti: “Burada AKP’li kimseyi istemiyorum”

Ümit Üzüm

Metan gazına maruz kalarak şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Ümit Üzüm’ün cenaze töreninde ablası, “Benim ciğerim yanıyor. Orada izni veren komutanların, kimin parmağı varsa onların da ocağına ateş düşsün, ciğerleri yansın. Benim yandıysa onların da yansın. Burada AKP’li kimseyi istemiyorum. O kadar asker şehit verildi. Nedir derdiniz? Hangi vatan için?” diye sitem etti.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 28 Mayıs 2022’de şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşını bulmak amacıyla 6 Temmuz’da operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 19 askerden 12’si metan gazı sonucu şehit oldu

Metan gazına maruz kalarak şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Ümit Üzüm’ün cenazesi, Hakkari’de düzenlenen askeri törenin ardından Kayseri’ye getirildi. Havaalanında karşılanan şehidin cenazesi, hastane morguna konuldu.

Şehit Üzüm’ün cenazesi, Sarız ilçe Merkez Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından İncedere Köyü’nde defnedildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Vali Gökmen Çiçek, milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı. Şehit Üzüm’ün yakınları cenaze töreninde ayakta durmakta zorluk çekti.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, tören sırasında başsağlığı dileğinde bulunmak üzere şehit ablasının yanına gitti. Şehit ablası, “Benim ciğerim yanıyor. Orada izni veren komutanların, kimin parmağı varsa onların da ocağına ateş düşsün, ciğerleri yansın. Benim yandıysa onların da yansın. Burada AKP’li kimseyi istemiyorum. O kadar asker şehit verildi. Nedir derdiniz? Hangi vatan için? Vatan sağ olmasın. Benim kardeşimi ayağa dikin verin, vatan da sizin olsun. Benim kardeşimin canı gitti. Karısı burada, 3 çocuğu ortada kaldı. Benim ondan da başka kimsem yoktu. Kim için şehit verdik? Benim yanıma da kimse gelmesin” diye sitem etti.

(ANKA)