Sosyal medyaya operasyon: Akademisyenler ve avukatlar gözaltında

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, polis koruması eşliğinde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Yurttaşlar, Tekin’e tepki gösterdi, polis de yurttaşlara müdahale etti. Sosyal medyada da pek çok sayıda kişi olaylarla ilgili yazdıkları nedeniyle gözaltına alındı. Kullanıcılar gözaltına alındıklarını hesaplarından duyurdu.

Sosyal medyaya gözaltı: Akademisyenler ve avukatlar gözaltında
Sosyal medyaya operasyon: Akademisyenler ve avukatlar gözaltında

Nur Betül Aras, X hesabından yaptığı paylaşımda sabaha karşı gözaltına alındığını kullanıcılara duyurdu.

Sosyal medyaya operasyon: Akademisyenler ve avukatlar gözaltında

Aras adına açıklama yayımlayan avukatı Şeyma Eren, şöyle dedi:

“Müvekkilim Nur Betül ile görüştüm, sizleri bilgilendirmemi rica etti. Kendisi gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. O anda polisler beklerken hızlıca yazdığı için ‘Gözaltına alınıyorum’ yerine ‘Tutuklanıyorum’ yazmış. Sağlığı ve morali iyi. İfadesi alındı, bugün mevcutlu olarak Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilmesini bekliyorduk. Fakat ek gözaltı kararı verildiği için; yarın Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilip Sulh Ceza sorgusu gerçekleşecek. Herkese selam ve sevgilerini iletti.”

Avukat Şöhret Can Kolsuz da gözaltına alındığını X hesabı üzerinden duyurdu. Bunu uzun süredir beklediğini söyleyen Kolsuz, “Bir emniyet müdürü çocuğu, savaş gazisi torunu ve soyadını Kurtuluş Savaşı’ndan alan bir Türk genci olarak itham edildiğim/edileceğim/edilmemin mümkün olduğu konuları düşününce tatlı bir tebessüm beliriyor yüzümde. Unutmadan; sonsuz bir inancım, mücadele azmim, umudum var. Bana dışarıda ihtiyaç olduğunu ve daha faydalı olacağımı biliyordum fakat kaderden kaçılmıyor. 1 gün dahi olsa Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in yol arkadaşı olmuş olmanın haklı gururuyla gireceğim içeriye” diye yazdı.

Akademisyen Emrah Gülsunar da X hesabından “Gözaltına alınıyorum” mesajı paylaştı.

Sokak röportajlarıyla tanınan Sokak Kedisi mahlaslı Ebru Uzun Oruç da gözaltına alındı. Oruç, haberi “Şu an evimden gözaltına alındım. Vatan Emniyet’e götürülüyorum” mesajıyla X hesabından paylaştı.

Alp Buğdaycı da gözaltına alınanlar arasında:

“Gözaltına alınacağım. Evime gelmişler, Vatan Emniyet’e gitmem gerekiyor.”

Akademisyen Abdullah Esin de gözaltına alındı.