Fenerbahçe’nin 13-14 Eylül’de düzenlenecek olağanüstü genel kurulu öncesi Cumhur İttifakı ortağı MHP’den Ali Koç’a güçlü destek geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Eyyüp Yıldız “koşulsuz ve şartsız” destek açıklarken, Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Şanlı da kongre üyelerini Koç’un etrafında kenetlenmeye çağırdı.
Fenerbahçe’nin 13-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul toplantısı öncesi siyasi destek mesajları gelmeye başladı. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den mevcut başkan Ali Koç’a açık destek geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Eyyüp Yıldız, X hesabından özel açıklama yaptı. Koç’un MHP Genel Merkezi’nde Bahçeli’yi ziyaret ettiği fotoğrafları paylaşan Yıldız, “Fenerbahçe Kongresi’nde desteğimiz koşulsuz ve şartsız Ali Koç’tan yanadır” dedi.
Fenerbahçe Kongresi’nde desteğimiz koşulsuz ve şartsız Ali Koç’tan yanadır. https://t.co/zn7OpKZJQo pic.twitter.com/FUt2JGtcwh
— Eyyup YILDIZ (@Eyupyildizlar) September 10, 2025
Ülkü Ocakları da Koç’un yanında
Ülkü Ocakları da aynı tavrı sergiledi. Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Şanlı, kamuoyuna açık çağrı yaptı. Kongre üyesi olduğunu belirten Şanlı, desteklerinin tam ve koşulsuz olduğunu ilan etti.
Şanlı açıklamasında Fenerbahçe’nin sadece spor kulübü olmadığını vurguladı, “Fenerbahçe köklü tarihi, cumhuriyetimizin değerleriyle yoğrulmuş asil kimliği ve milyonlarca taraftarının inancı ile yalnızca bir spor kulübü değil” dedi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Birlik mesajı verildi
Ayrıca mesajda, milliyetçi hareketin her daim milli değerlerin yanında olduğunu söylendi, “Bizler Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensupları olarak her daim milli değerlerin, ahde vefanın ve haklı mücadelenin yanında olduk” denildi.
Açıklamanın devamında şöyle denildi:
“Bu vesileyle; tüm kongre üyelerini, camiamızın bütün fertlerini ve futbolseverleri, birlik ve beraberlik içerisinde Sayın Ali Koç’un etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz.”