MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2028’de de göreve devam etmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, CHP’nin mahkeme kararlarına saygı duyması gerektiğini vurguladı ve tutuklu belediye başkanlarıyla ilgili iddianamelerin bir an önce yazılması gerektiğini dile getirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sabah gazetesine verdiği röportajda Cumhur İttifakı’ndan yeni çözüm sürecine kadar pek çok konuya değindi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2028 seçimlerinde de aday olması gerektiğini belirtti. CHP’nin mahkeme kararlarını tanımamasını eleştiren Bahçeli, sosyal medyanın yasaklanması önerisinde bulundu. Ayrıca Bahçeli tutuklu belediye başkanları için iddianamelerin bir an önce yazılması gerektiğini belirtti.
Erdoğan’a 2028’de destek sözü
Bahçeli, Erdoğan’la olan ilişkilerini dostluktan ziyade makama gösterilen saygı çerçevesinde tanımladı. MHP lideri, “İleride şartlar ne olursa olsun cumhurbaşkanımızın göreve devamından yanayım. 2028’de de devam etmeli” diye konuştu.
Erdoğan’ın özellikle 15 Temmuz sonrası dönemde önemli çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Bahçeli, sosyal ve ekonomi meselelerinin aşılabilir sorunlar olduğunu kaydetti. Bahçeli, “Eğer tekrar cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündüğü zaman MHP olarak tam desteğimizi vereceğiz” dedi.
“PKK feshedildi, silahlar bırakıldı”
“Terörsüz Türkiye” süreci hakkında konuşan Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’taki açıklamalarına dikkat çekti, “PKK feshedilmiş ve silahlar bırakılmıştır. Dolayısıyla PKK ve buna bağlı bileşenler nerede varsa Öcalan’a tabi olmak mecburiyetindedir” diye konuştu.
Barışı tek kanatlı bir kuşa benzeten Bahçeli, “Barışı uçurabilmek için ikinci kanadının da olması gerekiyor. Şimdi beraberce yaşayabilmenin şartlarının neler olması gerektiği aşamasına gelindi” dedi.
“Ahmet Türk ve Ahmet Özer görevlerine iade edilmeli”
Bahçeli, eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün görevine iade edilmesi gerektiğini savundu. “Türkiye’de barışın sağlanması için PKK ile diyalogların kurulması konusuna katkı sağlayan biri. Görevine iade edilmeli” dedi.
Eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer için de benzer görüş bildiren Bahçeli, “Türkiye barış sürecine girdiyse Ahmet Özer’in tahliye edilmesi gerekiyor. Yolsuzluk gibi bir durum varsa gerekli cezayı da almalı” diye konuştu.
CHP’ye mahkeme kararı uyarısı
CHP yönetiminin İstanbul İl Kongresi kararını tanımadığını söylemesini eleştiren Bahçeli, “Yanlış buluyorum. Hukuka saygı duymak gerekir. Mahkeme kararını tanımıyoruz diye bir olay olmaz” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in davranışları hakkında da görüş bildiren Bahçeli, “Çok sert konuşmalar yapıyor. Ana muhalefet partisi lideri olarak daha sabırlı ve sakin davranması gerekiyor” diye konuştu.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“Sosyal medya tamamen yasaklansın”
Sosyal medya konusunda sert çıkış yapan Bahçeli, “Sosyal medyanın kökü kazınmalı. Bana kalsa yarım saat içinde sosyal medyanın hepsini kapatırım” dedi.
Sosyal medyanın aile yapısı, toplumsal barış ve yeni neslin sağlıklı yetişmesi açısından tehlike oluşturduğunu savunan Bahçeli, bu platformların kapatılması gerektiğini vurguladı.
“Yolsuzluk davaları canlı yayınlansın”
Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanları hakkındaki soruşturmalara değinen Bahçeli, ekim ayında iddianameler hazırlanması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Haklılarsa beraat etmeli, suçlularsa gerekli cezayı almalılar” dedi.
CHP’li yöneticilerin ısrarı üzerine duruşmaların canlı yayınlanabileceğini belirten Bahçeli, “Türk halkı görsün her şeyi. Yargının önündeki gelişmeler karşısında halkın sonuca varması daha doğru olur” dedi.
İYİ Parti’nin terörsüz Türkiye sürecine karşı tavrını dikkate almadıklarını belirten Bahçeli, “Tekrar bir araya gelme şansı yoktur. Bir ittifak kurma gibi düşüncemiz de yok. Cumhur İttifakı devam edecektir” dedi.
MHP’den ayrılıp başka parti kuranların kendilerine hakaretler ettiğini söyleyen Bahçeli, PKK’nın sorumluluk üstlendiği gibi yasal partilerin de en az o kadar sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.