Bayrampaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen çelenk töreninde, seçimlerin iptal edilmesinin ardından önceki gün bir oy farkla seçilen AKP’li Başkanvekili İbrahim Akın protesto edildi. Akın çelenk bırakacağı bazı vatandaşlar ve CHP’liler, sırtlarını döndü.

İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve törenleri başladı. Bayrampaşa’daki törenlerde, son 1,5 yılda iki kez CHP’nin kazandığı belediyede seçimlerin iptal edilmesinin ardından önceki gün yapılan seçimde belediye başkanvekili seçilen AKP’li İbrahim Akın protesto edildi.
Akın anıta çelenk bırakacağı sırada CHP’li meclis üyeleri ve yurttaşlar, sırtlarını dönerek protesto etti. Resmi törenin ardından CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı, üzerinde “Egemenlik Milletindir” yazılı çelengi anıta sundu. Törenin ardından konuşan İlçe Başkanı Alican Çam, şunları söyledi:
“Ne yazık ki bu anlamlı günde cumhuriyetin yılmaz savunucularından Hasan Mutlu Başkanımız, haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklandığı için aramızda fiziksel olarak bulunamıyor ancak biliyoruz ki onun yüreği, inancı ve mücadelesi bizimle birlikte, tam da burada, Atatürk’ün huzurundadır. Cumhuriyetimizin temel ilkelerini aşındıran bir anlayışın temsilcilerinin aynı alanda yer almasını doğru bulmadık. Bu nedenle Atatürk’e saygımızı koruyarak, cumhuriyet değerlerine zarar veren zihniyete karşı arkamızı dönerek sessiz bir protesto gerçekleştirdik. Bizim tepkimiz bir kişiye değil, Bayrampaşa halkının iradesine çöken anlayışa karşıdır. Bizim duruşumuz Atatürk’e, laikliğe, demokrasiye ve halkın egemenliğine olan inancımızın ifadesidir.”
Bayrampaşa Belediyesi CHP’den AKP’ye geçti
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun tutuklanmasının ardından 21 Eylül’de yapılan ve dört tur süren başkanvekilliği seçimlerinde kura ile CHP’li İbrahim Kahraman seçildi. Seçimin tamamlanmasının ardından AKP süreci mahkemeye taşıdı.
CHP’li meclis üyesinin kazandığı başkanvekilliği seçimi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Seçim 26 Ekim’de yenilendi.
Seçimlerde AKP Grubu İbrahim Akın ile CHP Grubu Recep Öztürk yarıştı.
Seçimleri AKP’nin adayı İbrahim kazandı. Böylece Bayrampaşa Belediyesi CHP’den AKP’ye geçti.
ANKA







