11. Yargı Paketi bu hafta Meclis’e sunulacak: İşte TBMM’nin bu haftaki gündemi

TBMM

TBMM’de bu hafta hem Genel Kurul’da hem de komisyonlarda yoğun gündem var. Millî Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu iki kez ertelemenin ardından toplanacak, Plan ve Bütçe Komisyonu 5 bakanlığın bütçesini görüşecek, 11. Yargı Paketi’nin ise Meclis’e sunulması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni hafta yoğun bir çalışma temposuyla başlıyor. Millî Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, iki kez ertelenen toplantısının ardından 18 Kasım Salı günü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında bir araya gelecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın kapalı oturumda sunum yapacağı toplantı sonrası komisyonun partiler arası rapor sürecine geçmesi bekleniyor. Komisyon daha önce 30 Ekim’de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u dinlemiş, takip eden iki toplantı ise program yoğunluğu ve askeri uçak kazası nedeniyle ertelenmişti.

Beş bakanlığın bütçesi görüşülecek

Plan ve Bütçe Komisyonu, bakanlıkların ve kamu idarelerinin 2026 yılı bütçe görüşmelerine devam ediyor.

17 Kasım Pazartesi İçişleri Bakanlığı, 18 Kasım Salı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 19 Kasım Çarşamba Dışişleri Bakanlığı, 20 Kasım Perşembe Milli Eğitim Bakanlığı ve 21 Kasım Cuma Sağlık Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

11. Yargı Paketi bu hafta Meclis’e geliyor

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan 11. Yargı Paketi’nin bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesinin ardından gündeme gelen ve tartışma konusu olan “suça sürüklenen çocuklar” düzenlemesi, 11. Yargı Paketi’nden çıkarıldı.

T24’ten Ceren Bayar’ın haberine göre söz konusu düzenleme, 11. Yargı Paketi’nden çıkarıldı. AKP’li kaynaklar, bu konuyu da kapsayacak, “çocukların üstün yararını gözeten çalışmalar yapacak bir araştırma komisyonu kurulacağını” söyledi.

Engelliler komisyonunda üç gün sürecek mesai

Engelli Bireylerin Sorunlarının Araştırılması Komisyonu bu hafta üç gün arka arkaya toplanacak. Komisyonda Çalışma Genel Müdürlüğü, sendikalar, ÖSYM, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TESK yetkilileri sunum yapacak.

20 Kasım Perşembe günü görme engelli girişimci Zülal Tannur, “Engellilikte Girişimcilik Alanında Mevcut Durum Analizi ve İleriye Dönük Çözüm Önerileri” başlıklı bir sunumla komisyonda dinlenecek.

TBMM’de salı ve çarşamba günleri ise partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

(ANKA)

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.