İş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan ayrıntıları henüz netleşmeye başlayan yeni bir operasyon kapsamında Lütfi Arıboğan, Ahmet Gülüm, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal’ın da ifadeleri alınacak. Bu soruşturmanın FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair iddialar var.
Blogumuz kapanmıştır.
- Sadettin Saran sessizliğini bozdu: “İtibar suikastı yapılıyor”
- Ruşen Çakır yorumluyor: Sadettin Saran’ın çiğnenen onuru
Fenerbahçe açıklama yapmayabilir
Gazeteci Gürkan Ak, Fenerbahçe'nün bugün herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi:
Fenerbahçe kulübünden bugün herhangi bir açıklama yapılması planlanmıyor. Başkan Sadettin Saran ayağının tozuyla transfer görüşmelerine ve kulüp işlerine, yönetim kurulu üyeleri de kendi sorumluluklarına odaklandı.
3 Temmuz 2011’de başlayan “futbolda şike davası”nda neler yaşandı?
3 Temmuz 2011 sabahı başlayan “futbolda şike kumpası” soruşturması, Fenerbahçe’den Beşiktaş’a uzanan gözaltı ve tutuklamalarla Türk futbolunda bir kırılma yarattı. Yıllar sonra bu davanın kumpas olduğu iddiasıyla açılan davada ise binlerce yıla varan cezalar verildi. Bu süreçte yaşananlar, bu sabahki gözaltılarla birlikte yeniden gündeme geldi.
Davada neler yaşandı? Buradan okuyabilirsiniz.
Sadettin Saran kulübe geçiyor
Serbest bırakılan Sadettin Saran ve Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri, kulübe geçiyor.
Başkanımız Sadettin Saran ve Yönetim Kurulu üyelerimiz kulübe geçiyor! pic.twitter.com/jChKUQr0Dl
— Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ve Kongre Üyeleri (@FBkongreuyeler) December 25, 2025
Sadettin Saran'ın gözaltına alınmasına kimler, ne tepki verdi?
Uyuşturucu soruşturması kapsamında dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, imza yükümlüğü şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.
Peki kimler, ne tepki verdi?
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran'ın gözaltına alınmasını "hukuka aykırı" olarak niteledi:
Hakkındaki soruşturmayı öğrendiğinde yurtdışından gelen, gerekli testleri yaptıran, haliyle kaçma şüphesine ve delilleri karartma ihtimaline dair somut ve olgusal bir temel bulunmayan, çağrıldığında geleceği bilinen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın gözaltına alınması açıkça hukuka aykırıdır.
Soruşturma ile ilgisi olmayan ve yayınlanması özel hayatın gizliliğine açıkça aykırı olan yazışmaların ortaya dökülmesi ise soruşturmanın gizliliğinin ihlali olmasının ötesinde suç teşkil etmekte olup, toplumda yargısal süreçlerin adaletin tesisi için değil başka amaçlar için kullanıldığı algısını yaratmaktadır.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı ifadeye çağrılsa zaten gider; nitekim yurt dışında olmasına rağmen alelacele ülkeye dönüp ifade vermiştir. Buna rağmen asırlık çınar, milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe'nin başkanlık makamından gözaltına alınması kabul edilemez. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Kime, neyin gözdağı verilmektedir?" dedi.
Özgür Özel, Fenerbahçe Başkanvekili ile görüştü
CHP'den yapılan açıklamaya göre Özgür Özel, Saran hakkındaki soruşturmayla ilgili bilgi aldı. Özel, Saran’a, bu kez jandarma baskınıyla kulüp binasında gözaltı işlemi yapılmasını provakatif ve düşmanca bulduğunu bildirdi.
CHP Genel Başkanı Özel, konuyu yakından ve endişeyle takip ettiklerini belirterek Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.
"Futbol kulüpleri magazin konusu yapılamaz"
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de sosyal medya hesabı X'ten yaşananlara tepki gösterdi. Çelik şunları yazdı:
Elbette herkes sorgulanır, soruşturulur, yargılanır. Ancak… Uyuşturucuyla mücadele gibi çok önemli ve hayati bir meseleyi, tamamen magazin konusuna dönüştürmek ve bir futbol kulübünü kurumsal kimliğini zedeleyecek şekilde gözaltı uygulaması yapmak yapmak saygısızlıktır, her kesimden sporseverin haklı olarak tepkisini çekmiştir.
Yurtdışından ifade vermeye kendi gelen bir insana kanun kaçağı muamelesi yapmak ise sansasyon yaratarak gerçek gündemleri perdeleme amacı taşındığı konusunda halkımızın kanaatini pekiştirmiştir. Halkımız; magazin dinlemek, insanların özel hayatını konuşmak, futbol kulüplerinin lekelenmesine şahit olmak değil gerçek gündemlerin konuşulmasını, ülkemizin gerçek sorunlarının çözülmesini bekliyor.
Ali Gürbüz: "Her türlü mücadeleyi sonuna kadar vermeye hazırız"
Sadettin Saran'ın serbest bırakılmasının ardından Fenerbahçe yöneticisi Ali Gürbüz, adliye önünde bir açıklama yaptı. Gürbüz, "Başkanımız Sadettin Saran serbest bırakıldı. Fenerbahçe olarak her türlü hukuki ve sportif mücadeleyi sonuna kadar vermeye hazırız. Başkanımızın söylediği gibi biz şampiyon olacağız" dedi.
Yönetim Kurulu Üyeleri Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
Gürhan Taşkaya şunları söyledi:
Öncelikle adalete güvenimiz tam. Taraftarlarımızın burada olması hem Başkanımız hem de Yönetim Kurulumuz için çok önemli. İtidalli olmaya devam edeceğiz ve adalete güveneceğiz. Bu konuda inancımız tam. Tüm camiamızın desteğinin büyüyerek devam etmesini umuyoruz. Taraftarlarımız bu camiamızın kalbi. Hiçbir zaman hiçbir dönemde taraftarlarımız bu camiayı yalnız bırakmamıştır ve bırakmayacaktır da. Bu desteklerin sonuna kadar büyüyerek devam etmesini umuyoruz.
Adem Köz, adliyeye gelenlere teşekkür etti, "Fenerbahçe Spor Kulübü ve camiamıza destek veren tüm taraftarlarımız bizim için çok önemli. Bugün burada iyi bir haber almak istiyoruz. İnşallah Başkanımızın görevinin başına tekrar geri dönmesi için bir süreç yaşanacak. Hep beraber süreci yakinen takip ediyoruz. Yönetim Kurulu’ndaki tüm arkadaşlarımız burada. Herkes görevinin başında" dedi.
Yönetim Kurulu Üyesi Murat Emanetoğlu da şunları söyledi:
Çok üzgünüz. Cefakâr taraftarın olması bizim için çok değerli. Bize hem cesaret veriyor hem onların bütün desteğini biz hissediyoruz. Başkanımız da hissediyor. Türk adaletine hepimiz güveniyoruz. İtidalli olacağız. Birlikte olduğumuz zaman güçlüyüz. Herkesin desteğini hissetmek istiyoruz. Destek veren herkese minnettarız. Yüce Türk adaletinden iyi haberleri bekliyoruz. İnşallah her şey yoluna girecek. Biz de yarın görevimizin başında daha çok çalışmaya, bu taraftara ve camiaya layık olmaya çalışacağız. Bundan sonraki görevimiz bu.
Sadettin Saran serbest bırakıldı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, talep doğrultusunda pazartesi ve perşembe imza atma şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Son durum
İş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan ayrıntıları henüz netleşmeye başlayan yeni bir operasyon kapsamında Lütfi Arıboğan, Ahmet Gülüm, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal’ın da ifadeleri alınacak. Bu soruşturmanın FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair iddialar var.
Bu içeriği okuyorsan, sen de bu topluluğun parçasısın
Merhaba, ben Aliye. Gelişmeleri takip ederken küçük bir duyuru yapmak istiyorum.
Medyascope'un bir parçası olabilir ve bağımsız medyayı destekleyebilrisiniz. Nasıl mı? Gelin anlatayım.
Web sitemize abone olarak haberlere erken erişebilir, Ruşen Çakır’la üyelere özel zoom toplantısında sorularınızı sorabilirsiniz.
Siz de abone olun üyelere özel içeriklerimizden faydalanın.
Abone olmak için tıklayın → https://abonelik.medyascope.tv/
Sadettin Saran'a adli kontrol talebi
Savcılık Sadettin Saran hakkında adli kontrolle serbest bırakılmasını talep etti.
Halihazırda yurtdışı çıkış yasağı olan Sadettin Saran hakkında sulh ceza hakimliğinin belirleyeceği günlerde ikametine en yakın karakolda imza verme yükümlülüğü şartıyla serbest bırakılması talep edildi.
Özgür Gündem davası 5 dakika sürdü
Medyascope muhabiri Furkan Karabay adliyeden bildiriyor.
Bugün aynı zamanda Özgür Gündem davası vardı. Bu dava sadece beş dakika sürdü. Haberi aktaralım:
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin’in daha önce beraat ettikleri ancak bozma kararı sonrası yeniden yargılandıkları Özgür Gündem davası bugün (25 Aralık) İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.
Bozma kararı sonrası 15. celsesi yapılan duruşmada RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu hazır bulundu.
Duruşma sadece 5 dakika sürdü.
Mahkeme, yurtdışına yazılan talimat cevabının beklenmesine karar vererek davayı 31 Mart 2026 saat 10:05’e erteledi.
Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.
Saran'ın ifadesinin alındığı kat kapatıldı
Medyascope muhabiri Furkan Karabay'ın aktardığına göre Sadettin Saran'ın ifadesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin 7. katında alınıyor.
İfade işlemi sırasında adliyedeki tüm katlara çok sayıda polis konuşlandırıldı.
Saran’ın ifadesinin alındığı 7. katı polisler bariyerlerle kapattı, gazeteciler kata alınmadı.
"Futbolda şike kumpası" soruşturması: Lütfi Arıboğan gözaltında
Sadettin Saran'ın adliyede savcılık huzurunda ifade vermeye başlamasını konuşurken, başka bir gelişme yaşandı. Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında Ahmet Gülüm, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal da var.
AA yargı muhabiri Zeynep Yeşildal'ın aktardığına göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada Lütfi Arıboğan, Ahmet Gülüm, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım" ve "soruşturma gizliliğini ihlal" suçlarından gözaltı kararı verildi.
Dört kişi sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi ve savcılıktaki ifade işlemlerine başlandı.
İddiaya göre Ali Koç "şikâyetçi" olarak yer alıyor.
Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.
Saran adliyeye getirildi
Sadettin Saran adliyeye getirildi. Savcılık makamında ifadesinin alınması bekleniyor.
Saran'ın hastanedeki işlemleri tamamlandı
Sadettin Saran'ın hastanedeki işlemleri tamamlandı. Saran adliyeye sevk edildi.
Bu arada Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları da Sadettin Saran'a destek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.
Topluluk yöneticimiz Aliye Altınışık'tan sizlere mesaj var:
"Gündemi yakından takip etmek isteyenler için artık bir seçeneğimiz daha var: WhatsApp kanalı. Kanala katılarak günün öne çıkan haberlerine ve içeriklerine doğrudan ulaşabilirsiniz."
YouTube editörümüz Duygu Köseoğlu, adliye önünden canlı yayın açtı.
Adliye önünde neler yaşandığını takip etmek için izleyebilirsiniz.
Saran sağlık kontrolüne götürüldü
Medyascope muhabiri Furkan Karabay'ın aktardığına göre Sadettin Saran, adliyeye sevki öncesi sağlık kontrolüne götürüldü.
Sadettin Saran kimdir?
Sadettin Saran, uyuşturucu soruşturması kapsamında dün akşam saatlerinden beri gözaltında.
Aynı soruşturma kapsamında daha önce de ifadesi alınan Saran, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
İş dünyasında önemli bir yere sahip olan Saran'ın biyografisini sizler için derledik.
"Sadettin Saran kimdir?" haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
Ali Koç'un adliyeye gelmesi bekleniyor
Ali Koç’un Sadettin Saran’a destek için adliyeye gelmesi bekleniyor.
Ali Koç dün akşam Sercan Hamzaoğlu'na konuşmuştu:
“Ben böyle bir durumda başkanlığı dahi düşünmem. Sayın Sadettin Saran’ın arkasında olalım. Onu destekleyelim. Kimseden çatlak söz duymak istemiyorum. Herkes bu süreçte Sayın Sadettin Saran’ın yanında olsun.”
Adliyede son durum
Medyascope muhabiri Furkan Karabay, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde. Sizlere tüm gelişmeleri aktaracak.
Furkan'ın adliye önünden çektiği fotoğraflar, yoğun güvenlik önlemini gözler önüne seriyor. Ayrıca vatandaşlar, avukatlar ve gazeteciler adliyeye girişte zorlanıyor:












