Adıyamanlı Mehmet Ali Kaya memleketine Avrupa şampiyonu olarak döndü

Bulgaristan’ın Burgas kentinde yapılan U16-U18 Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Adıyamanlı Mehmet Ali Kaya, memleketine döndü. 6 Şubat depremlerinde anne ve babasını kaybeden 15 yaşındaki sporcu, felaketin ardından atıcılık sporuna başladı. Yaklaşık bir yıldır antrenman yapan Kaya, Avrupa şampiyonluğunun ardından hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Adıyamanlı Mehmet Ali Kaya yurda şampiyon olarak döndü
Adıyamanlı Mehmet Ali Kaya yurda şampiyon olarak döndü

Bulgaristan’ın Burgas kentinde 2–9 Şubat’ta düzenlenen U16–U18 Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nda birinci olan milli sporcu Mehmet Ali Kaya, Adıyaman’da karşılandı.

Avrupa şampiyonluğunun ardından Adıyaman Havalimanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Elüstü tarafından karşılanan Kaya, daha sonra Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol’u ziyaret etti.

Vali Varol, milli sporcuyu İl Müdürü Hüseyin Elüstü ve antrenörüyle birlikte kabul ederek, elde edilen başarının Adıyaman’daki gençler açısından önemli olduğunu belirtti. Varol, Mehmet Ali Kaya’yı tebrik ederek spor hayatında başarılarının devamını diledi.

Deprem sonrası spora yöneldi

Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Mehmet Ali Kaya, 6 Şubat depremlerinde yaşadıkları evin yıkılması sonucu anne ve babasını kaybetti. Üniversite öğrencisi olan ablasıyla birlikte yaşamını sürdüren Kaya, deprem sonrasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde atıcılık sporuna başladı.

Yaklaşık bir yıldır bu branşta çalışmalarını sürdüren Kaya, antrenörü Hidayet Karaman ile disiplinli bir hazırlık süreci yürüttüğünü belirtti. Avrupa şampiyonluğu hakkında konuşan Kaya, bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

“Gençler için önemli bir örnek”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Elüstü, Mehmet Ali Kaya’nın başarısının deprem sonrası spora yönelen gençler açısından önemli bir örnek olduğunu söyledi. Elüstü, sporun gençlerin fiziksel ve psikolojik gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, Kaya’ya destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.