Şampiyonlar ligi heyecanı sürüyor: Bodø/Glimt Inter’i Milano’da devirdi

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu heyecanı sürüyor. Dün akşam, Norveç ekibi Bodø/Glimt, Inter’i kendi evinde 2-1 yenerek turu 5-2’lik toplam skorla kapattı. Atletico Madrid ise Club Brugge’yi 4-1 mağlup edip son 16’ya adını yazdırdı. Bu akşam 20:00’de Galatasaray, RAMS Park’ta Juventus’u 5-2 yendiği ilk maçın rövanşı için Turin’de sahaya çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 eşleşmeleri belli oldu.
Şampiyonlar ligi heyecanı sürüyor: Bodø/Glimt Inter’i Milano’da devirdi

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçlarında en çarpıcı sonuç, Milano’dan geldi. Bodø/Glimt, ilk maçı 3-1 kazandıktan sonra deplasmanda da Inter’i 2-1 yenerek turu rahatlıkla geçti. Bodø/Glimt, Stadio Giuseppe Meazza’da yalnızca yüzde 30 topla oynadı, buna karşın 5 şutun 2’sini gole çevirdi ve Inter’in tur umutlarını tamamen bitirdi.

Inter, 90 dakika boyunca oyunu baskı altında tutmaya çalıştı. İtalyan ekip tüm maç boyunca 33 şut denedi, 6’sı kaleyi buldu; köşe vuruşlarında 16-1 gibi ezici bir üstünlük kurdu ama rakip kaleciyi geçemedi. Bodø/Glimt ise 58. ve 72. dakikalarda arka arkaya gollerle skoru 2-0’a taşıdı; Inter 76. dakikada bir gol bulsa da bu hamle turu kurtarmaya yetmedi.

Atletico, Brugge’yi ikinci yarıda geçti

Aynı turda Atletico Madrid ile Club Brugge arasındaki rövanş maçında da çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. Belçika’da 3-3 berabere biten ilk karşılaşmanın rövanşında Atletico, rakibini 4-1 yenerek turu net bir skorla geçti.

Madrid ekibi 23. dakikada öne geçti, Brugge 36. dakikada eşitledi; ancak İspanyol ekip 48, 76 ve 87. dakikalarda peş peşe goller buldu ve Brugge’un direncini tamamen kırdı. İki maçın toplamında Atletico, Brugge’yi 7-4 gibi açık bir farkla eledi.

Newcastle rahat turladı, Leverkusen geçti

Dünkü diğer rövanş karşılaşmalarında Newcastle United, evinde Karabağ FK’yı 3-2 yendi ve iki maçın toplamında 9-3’lük skorla son 16’ya adını yazdırdı. Bayer Leverkusen ise Olympiakos ile Almanya’da 0-0 berabere kalmasına karşın, ilk maçta Yunanistan’da aldığı 2-0’lık galibiyet sayesinde bir üst tura geçti.

Galatasaray bu akşam turu kapatmak için sahada

Şampiyonlar Ligi play-off turu bu akşam dört rövanş maçıyla devam ediyor. Galatasaray, 17 Şubat’ta RAMS Park’ta Gabriel Sara, Noa Lang (2 gol), Davinson Sanchez ve Sacha Boey’in golleriyle 5-2 kazandığı Juventus’a bu akşam 23:00’te Turin’de konuk oluyor. İlk yarıyı 1-2 geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda dört gol bularak sahadan galip ayrılmıştı. Rövanş öncesinde Juventus’un kazanma olasılığı yüzde 64,3 olarak hesaplanırken, Galatasaray için bu oran yüzde 16,9; beraberlik ihtimali ise yüzde 18,8 olarak görünüyor.

PSG ve Real Madrid da bu akşam sahada

Aynı saatte Paris Saint-Germain, Monaco’ya ev sahipliği yapıyor. İlk maçı 1-0 kazanan PSG, bu akşam yüzde 77,2 kazanma olasılığıyla sahaya çıkıyor; Monaco’nun turu geçme ihtimali yüzde 9,5 olarak hesaplanıyor. Real Madrid ise Bernabeu’da Benfica’yı ağırlıyor. Portekiz’deki ilk maçı 1-0 kazanan İspanyol ekibin kazanma olasılığı yüzde 59,2 iken, Benfica için bu oran yüzde 19,1 olarak öne çıkıyor. Bugünün ilk maçında ise Atalanta ile Borussia Dortmund, saat 20:45’te Bergamo’da karşı karşıya gelecek. Dortmund rövanş maçına 2-0’lık galibiyet avantajı ile çıkacak.

  • Haber yazımında yapay zekâdan (Gemini) yararlanılmıştır.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.