Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddialarıyla ilgili savcılık talimatıyla operasyon başlattı. Çok sayıda şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, 21 taşınmaz, 3 araç ve 1 deniz aracına el konuldu.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan bir operasyon başlattı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen ekipler, belediyedeki ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet alındığına dair iddiaları mercek altına aldı.
Soruşturma kapsamında belediye binası ile belediyeyle bağlantılı çeşitli adreslerde arama yürütüldü. Şüpheli sıfatı taşıyan kişilerin bir bölümü gözaltına alınırken, 21 taşınmaz, 3 araç ve 1 deniz aracına el konuldu.
Seçer, Özel Kalem Müdürü’nün gözaltına alındığını doğruladı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuya ilişkin gazeteci İsmail Saymaz’a bilgi verdi. Saymaz konuşmayı şöyle aktardı:
“Seçer, Özel Kalem Müdürü’nün gözaltına alındığını, evinde ve ofisinde arama yürütüldüğünü söyledi. Nedenini sorduğumda belediyedeki alımlarla ilgili soruşturma sürdürüldüğünü belirtti.”
Operasyonun ihaleye fesat karıştırma ve rüşvetin yanı sıra başka suç iddialarını da kapsadığı ortaya çıktı. Başsavcılık konuya ilişkin resmi bir açıklama yayımladı.
Başsavcılık iddiaları açıkladı
Başsavcılık açıklamasında iddialar şöyle sıralandı:
“Aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevlilerin de bulunduğu şüphelilere yönelik olarak rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ile suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması suçlarına ilişkin gerçekleştirilen operasyon neticesinde olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şüpheliler gözaltına alındı.”






