İSTANBUL (Medyascope, ANKA) – Rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında tutuklanan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in yerine belediye başkanvekili seçildi. CHP’li Tahsin Demirtaş, Kuşadası Belediye Başkanvekili oldu.

Son dakika haberlerini Medyascope’tan takip edin.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in görevden uzaklaştırılmasının ardından, Kuşadası Belediye Meclisi olağanüstü gündemle bir araya geldi. Kuşadası Belediyesi’nde başkanvekili seçildi.
Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Aydın milletvekilleri de katıldı. Başkanvekilliği seçimi öncesinde CHP Grubu tarafından değerlendirme toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanvekilliği seçimi için CHP Grubu’nun adayı avukat Tahsin Demirtaş ile AK Parti Grubu’nun adayı Tacettin Özden yarıştı.
Meclis üyelerinin tümünün katıldığı oylamada 31 oy kullanıldı. Oylama sonucunda Tahsin Demirtaş 23 oy alarak Kuşadası Belediye Başkanvekili seçildi. AK Partili Özden 3 oyda kalırken, 2 oy ise geçersiz sayıldı.
Kuşadası Belediyesi’nde başkanvekili seçildi
Seçimin ardından açıklamalarda bulunan Demirtaş, görevin geçici olduğuna dikkati çekerek, “Bu bir başkanlık seçimi değil, yanlış anlaşılmasın. Burada hukuksuz bir şekilde cezaevinde bulunan Ömer Günel’in yokluğunda, yalnızca geçici olarak bu görevi üstlenmiş bulunuyorum. Başkanımız Ömer Günel’dir. En kısa sürede tahliye edilerek görevine geri döneceğine inanıyoruz” dedi.
“Ömer Günel yakın zamanda görevinin başına dönecek”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de “Bugün burada yargı eliyle, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de yürütülen, Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediyelerine karşı yürütülen algı operasyonunun bir yenisi de Kuşadası’nda gerçekleşti” diye konuştu.
Ömer Günel’in, haksız bir biçimde Aydın’da değil, İstanbul’da yargılandığını, Silivri Cezaevi’ne konulduğunu belirten Zeybek, şunları kaydetti:
“Hâlâ anlamış değiliz. Kuşadası Belediye Başkanı’nın İstanbul’da ne işi var? Niye İstanbul’da, Silivri zindanında hapsedildi? Ama bugün bu Meclis salonunu dolduran, Kuşadası’nda binlerce yurttaşımız zaten sandığa verdikleri iradenin fazlasıyla devam ettiğini ortaya koydular. Başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kararlılığıyla, Aydın milletvekillerimiz, Aydın il başkanımız, Aydın örgütümüz, Kuşadası ilçe örgütümüzle, bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Buradaki dayanışma çadırında hakkımızı sonuna kadar takip edeceğiz. Ömer Günel bir gün gelecek, yakın zamanda görevinin başına dönecek ve Kuşadası halkına verdiği sözleri tamamlamaya çalışacak. Bu dönem içinde Başkan Vekilliği görevine bugün Meclis’in birinci turunda seçilen Tahsin Başkanımıza da görevinde başarılar diliyoruz. Her zaman yanında olacağımızı ve Kuşadası halkının sandıkta oluşan iradesinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyorum.”
Ne olmuştu?
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan, Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş, Belediye Mimarı – Şehir Plancısı Meral Celep, Kuşadası Spor Kulübü eski başkanlarından iş insanı Ferdi Zenginoğlu ile iş insanı Hüseyin Kabasakal 13 Mart Cuma günü gözaltına alındı.
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Genel Koordinatörü Bülent Tezcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Günel’in gözaltına alınmasıyla ilgili şunları yazdı:
“Kumpas operasyonlarına bir yenisi eklendi. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel sabah gözaltına alınmıştır. Sandıkta yenemediklerini kumpas dosyalarıyla susturmaya çalışanlar, halkın iradesine müdahale etmektedir. Kuşadası’nın iradesi gözaltına alınamaz. Başkanımız Ömer Günel derhal serbest bırakılmalıdır.”
Aydın, İzmir ve Antalya’da gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya dair açıklaması şöyle:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan 2025/186146 soruşturma numaralı dosya kapsamında; Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı olarak ‘Rüşvet’ ve ‘İrtikap’ suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde elde edilen tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar neticesinde incelenen hesap hareketleri birlikte değerlendirildiğinde soruşturmaya konu suçların işlendiğine dair makul suç şüphesine ulaşılmış, yapılan değerlendirmeler sonucunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş başta olmak üzere tespit edilen 6 şüpheli hakkında 13 Mart 2026 tarihinde Aydın, İzmir ve Antalya olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltı, arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilmiş, haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış olup, soruşturma kapsamında maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.”
“Çerçioğlu’nun transfer bedeli”
Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (CAO) Genel Koordinatörü ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, gözaltına tepki gösterdiği açıklamasında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu.
Tezcan, Günel’in gözaltına alınmasını, “Sayın Ömer Günel Kuşadası Belediye Başkanı. Kuşadası’nın sevdiği, Türkiye’de başarılı belediye başkanlarımızın içerisinde olan, bütün Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları gibi. Aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve biliyoruz ki Ömer Günel’e yapılan bu kumpas soruşturması, bir süre önce topuklayarak AK Parti’ye kaçan, giden Çerçioğlu’nun transfer bedeli. Anlaşılan o ki AK Parti’ye topuklayan Çerçioğlu’nun transfer bedellerinden birisi de Ömer Günel’in kellesini almakmış. Bunun planı ve hesabı bugün burada görülüyor” sözleri ile değerlendirmişti.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve dört kişi tutuklandı.







