İSTANBUL (Medyascope) – Ekrem İmamoğlu, tutuklu olmasına tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’na teşekkür etti: “Gelecek yıl Nevruz’da, hep birlikte Diyarbakır’da büyük bir coşku ve heyecanla buluşmayı sabırla ve umutla temenni ediyorum.”

Son dakika haberlerini Medyascope’tan takip edin.
Tutuklanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı’ndan uzaklaştırılan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, “Cezaevinde bulunmam sebebiyle milletimizle bir araya gelemediğim İstanbul’daki Nevruz meydanında yaşadığımız haksızlığı dile getiren Sayın Tülay Hatimoğulları’na teşekkür ediyorum. Gelecek yıl Nevruz’da, hep birlikte Diyarbakır’da büyük bir coşku ve heyecanla buluşmayı sabırla ve umutla temenni ediyorum.” dedi.
Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da düzenlenen Nevroz kutlamasında kendisi hakkındaki konuşması dolayısıyla DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatioğlulları’na teşekkür etti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Milletime hizmet edebilmek yerine, hukuksuzca cezaevinde tutuluyorum. Yalnızca ben değil, başka belediye başkanları, genel başkanlar da cezaevlerinden geçiyor. Sayın Selahattin Demirtaş ve Sayın Figen Yüksekdağ yıllardır hapiste tutuluyor. Bu ülkenin adaletine, barışına, refahına, geleceğine katkı sunabilecek insanlar, hem milletten hem de ailelerinden uzak tutuluyor.
Cezaevinde bulunmam sebebiyle milletimizle bir araya gelemediğim İstanbul’daki Nevruz meydanında yaşadığımız haksızlığı dile getiren Sayın Tülay Hatimoğulları’na teşekkür ediyorum. Gelecek yıl Nevruz’da, hep birlikte Diyarbakır’da büyük bir coşku ve heyecanla buluşmayı sabırla ve umutla temenni ediyorum.
Bu vesileyle, baharın uyanışıyla beraber yurdumuzun her tarafında adalete, kardeşliğe, umuda, barışa ve huzura kavuşacağımız, özgür günler görmemizi diliyorum. Önce Adalet, Önce Hürriyet.”

Figen Yüksekdağ ne demişti?
DEM Parti Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 22 Mart Pazar günü İstanbul’da düzenlenen Nevroz kutlaması konuşmasında tutuklu siyasetçilere değindi.
Yüksekdağ konuşmasında şöyle dedi:
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün hapiste olmasını İstanbullular olarak kabul ediyor musunuz? Ankara, İstanbulluları buradan duymalı. Sizler Türkler, Kürtler ve tüm halklar olarak Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın hapiste olmasını kabul ediyor musunuz?”
Hatimoğulları, “Amed’in barışı, İstanbul’un demokrasisinin yeri mahkeme salonları olamaz” dedi. Kayyum atamalarına karşı çıkarak belediye başkanlarının tutuksuz yargılanabileceğini ve cezaevindeki siyasetçilerin serbest bırakılması gerektiğini belirtti.







