İSTANBUL (Medyascope, DHA) – Bodrum’un Yalıkavak mahallesi açıklarında göçmenleri taşıyan plastik bot battı. En az 11 göçmen hayatını kaybederken, 21 göçmen kurtarıldı.

Son dakika haberlerini Medyascope’tan takip edin.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 11 kişi öldü, 21 kişi ise kurtarıldı. Bölgede, havadan ve denizden arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
DHA’nın aktardığına göre, Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi açıklarında, saat 06.00 sıralarında göçmenleri taşıyan lastik bot battı.
Bölgeye çok sayıda Sahil Güvenlik botu sevk edildi. İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir helikopter de bölgeye gönderildi.
21 göçmen kurtarıldı
Sahil Güvenlik ekipleri, 11 göçmenin cansız bedenine ulaştı, 21 göçmen ise kurtarıldı. Botta kaç kişinin bulunduğunun belirlenmesi için kurtarılanların bilgisine başvuruldu.
Bölgede arama kurtarma çalışmalarının havadan ve denizden sürdüğü bildirildi.








