Karadeniz’de Türk balıkçı teknesine saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

İSTANBUL (Medyascope) – Karadeniz’de Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında Türk bayraklı DURU 67 isimli balıkçı teknesine saldırı düzenlendi ve tekne battı. İçişleri Bakanlığı, saldırıda 1 balıkçının hayatını kaybettiğini, 4 balıkçının yaralandığını duyurdu.

Karadeniz'de Türk balıkçı teknesine saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

İçişleri Bakanlığı, Karadeniz’de Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında Türk bayraklı DURU 67 isimli balıkçı teknesine saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırı sonucu hasar alan tekne battı.

Yaralı balıkçılar komşu tekne tarafından kurtarıldı

Batan teknede bulunan 5 yaralı balıkçıyı, yakın bölgedeki BURAK KAYA isimli balıkçı teknesi kurtardı ve İnebolu istikametine hareket etti. Tahliye sırasında durumu ağır olan 1 balıkçı hayatını kaybetti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Vefat eden balıkçımızın naaşı ve yaralı balıkçılarımız Sahil Güvenlik unsuruna transfer edilerek tıbbi müdahaleye başlanılmış ve İnebolu Limanı’na geri intikale geçilmiştir.”

İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın açıklamalarında saldırının kimin tarafından düzenlendiğine ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.