Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’e ev hapsi

İSTANBUL (Medyascope, ANKA) – Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve hakkında konutu terk etmeme (ev hapsi) şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilen Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Bugün karar böyle oldu. Daha sonrasında detaylı açıklamalarla hepinizi bilgilendireceğim” dedi.

Balçova Belediye Başkanı Onur
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’e ev hapsi
Haberin özeti
Bu özet yapay zekâ tarafından hazırlanmış ve editör tarafından kontrol edilmiştir.
  • Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı.
  • Adliye çıkışında kendisini bekleyenler tarafından alkışlandı ve yanıt olarak teşekkür etti.
  • Onur Yiğit, 1984 doğumlu, Balçova’da doğmuş ve eğitimini burada tamamlamıştır.
  • 2024 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Balçova Belediye Başkanı olarak seçilen Yiğit, evli ve iki çocuk babasıdır.

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir merkezli dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, sabah saatlerinde Seferihisar Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Yiğit hakkında, mahkeme tarafından konutu terk etmeme (ev hapsi) şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir merkezli dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan ve bugün çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince hakkında konutu terk etmeme (ev hapsi) şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedilen Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, karar sonrası adliyeden çıktı. 

Adliye çıkışında ne dedi?

Yiğit’in ailesi ve CHP örgütünün yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun da adliye önüne gelerek Yiğit’e ve onunla birlikte hakkında ev hapsi kararı verilen Güzelbahçe ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğuş Bayır’a destek verdi.

Adliyeden çıkarken alkışlarla ve “Dik dur eğilme Balçova seninle”, “Balçova seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Başkan Yiğit, yaptığı açıklamada, “Bu süreçte adliye önünde, hastanede, sağlık kontrolünde beni bekleyen, umut ve sevgiyle bana bakan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm süreçlerde birlikte olacağız. Çok daha detaylı bir açıklama yapacağım. Bugün karar böyle oldu. Daha sonrasında detaylı açıklamalarla hepinizi bilgilendireceğim” dedi.

Onur Yiğit kimdir?

Onur Yiğit, 1 Ocak 1984 tarihinde İzmir’in Balçova ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Balçova’da tamamladı. Lisans eğitimini Celal Bayar Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisansını ise İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde İşletme ve Sağlık Yönetimi alanında tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Yiğit, sağlık sektöründe çeşitli yatırım ve yönetim projelerinde görev aldı.

Balçova’daki Ömür Tıp Merkezi, Özel Balçova Fizik Tedavi Tıp Merkezi, Açık Radyoloji Merkezi ve İlke Tıp Merkezi ile İzmir Ayrancılar’daki 150 yataklı Özel Medifema Hastanesi’nin kuruluş ve işletme süreçlerinde etkin rol üstlendi. TÜSİAD üyesi olan Yiğit, ekonomi ve finans, kalkınma, girişimcilik ile sosyal kalkınma alanlarındaki çalışma gruplarında da yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Büyükşehir Encümeni görevlerinin ardından 2024 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Balçova Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş