Bugün bilmeniz gerekenler (29 Temmuz 2026)

İSTANBUL (Medyascope) – Bugün 29 Temmuz 2026. Medyascope editörleri günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledi. İşte bugün bilmeniz gerekenler.

Bugün bilmeniz gerekenler (29 Temmuz 2026)

Gündem

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Medyascope’a konuştu, partiyi CHP’nin devamı olarak değil, “ortak gelecek” hedefiyle kurulan yeni bir siyasi başlangıç olarak tanımladı. Özel, milletvekillerine “Kronometre sıfırlandı” dediğini aktarırken, bu süreçte en doğru yaklaşımı Ekrem İmamoğlu’ndan gördüğünü söyledi. “Kalıba dökülebilecek değil, kabına sığmayacak bir parti” diye tanımladığı YENİ Parti için Özel “Ne İmamoğlu’nun, ne Yavaş’ın, ne Özel’in partisi. Herkesin yeni olduğu bir parti” dedi.

Üsküdar Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Sinem Dedetaş dahil altı kişi gözaltına alındı.

Özgür Özel’in YENİ Parti kurmasının yankıları sürüyor. CHP’den istifa eden çok sayıda belediye başkanı YENİ Parti’ye katıldı. Peki hangi belediyeler CHP’den ayrıldı, kimler YENİ Parti’ye geçti? İşte belediye başkanlarının listesi.

Ahbap Derneği’ne yönelik soruşturma kapsamında oyuncular Berna Laçin, Eda Ece, Farah Zeynep Abdullah, İrem Helvacıoğlu ve Kerem Bürsin ifade vermek üzere savcılığa çağrıldı. Ayrıca Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, derneğin iştiraki ile dernekle bağlantılı olduğu değerlendirilen şirketlerin yönetimi TMSF’ye devredildi.

CHP’nin üye rozet töreninde ücretli figüran kullanıldığını haberleştiren BirGün muhabiri Ebru Çelik ile web koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ifade verdi.

Aziz İhsan Aktaş davasında tüm sanıkların savunmaları tamamlandı. Mahkeme, dosyada kararını 24 Ağustos’ta açıklayacak.

Antalya ve Muğla’da orman yangınları sürüyor. Muğla- Seydikemer’de Seydikemer Devlet Hastanesi tedbir amacıyla boşaltıldı. Antalya-Konyaaltı’nda üç ev ve iki ambar kullanılamaz hale geldi. Kaş’ta ise bölgeye havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Adıyaman’da 28 Temmuz Salı günü öğlen saatlerinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangın havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınırken, bir kişi tutuklandı.

Dünya

Japonya’nın Kyushu adasında meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti. Bir alışveriş merkezinin kısmen çökmesi ve bölgedeki altyapının hasar görmesi üzerine 260 bin kişi tahliye edildi, kurtarma çalışmaları için bölgeye 4 bin 500 asker sevk edildi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş