Bugün bilmeniz gerekenler (31 Temmuz 2026)

İSTANBUL (Medyascope) – Bugün 31 Temmuz 2026. Medyascope editörleri günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledi. İşte bugün bilmeniz gerekenler.

Bugün bilmeniz gerekenler (31 Temmuz 2026)

Gündem

Üsküdar Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın tutuklanması talep edildi. Soruşturma, yapı ve iskan ruhsatı süreçlerinde usulsüzlük ile rüşvet iddialarını kapsıyor.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, çerçeve yasa hazırlıklarında görüş ayrılığı olduğunu ancak istişarelerin sürdüğünü belirtti. Meclis’in 6 Ağustos’a kadar çalışacağını söyleyen Doğan “Önümüzdeki günler, saatler kritik” dedi.

Kamuoyunda 12. Yargı Paketi olarak bilinen düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yeni sınırlar getirilirken bazı idari davalarda temyiz yolu kapatıldı.

“Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alınan Cem Küçük hakkında tutuklama talep edildi.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye’nin ihracatı haziran ayında yüzde 21,7, ithalatı yüzde 23,0 arttı. Dış ticaret açığı aynı dönemde yüzde 26,2 büyüyerek 10 milyar 370 milyon dolara ulaştı.

Er şehit yakınları ile erbaş ve er statüsündeki gaziler, 13 Temmuz’dan bu yana Güvenpark’ta oturma eylemi yapıyor. Gaziler, rütbe farkı gözetilmeksizin eşit özlük hakları talep ediyor.

Türkiye genelinde TürkNet kullanıcıları geniş çaplı bir internet erişim sorunuyla karşılaştı. Şirket kesintiyi doğrularken, teknik ekiplerin arızayı gidermek için çalıştığını duyurdu.

Türkiye’nin batı ve güney kesimlerindeki orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Muğla-Fethiye’deki yangın tamamen kontrol altına alınırken, Balıkesir’de çıkan yangın İzmir sınırlarına ulaştı.

Kadıköy-Rıhtım’da bulunan otobüs peronları yeniden düzenleniyor. Düzenlemeye göre, Kadıköy sahilinden 13 hat kaldırılacak. Bu hatlar bundan sonra Uzunçayır Aktarma Merkezi’nden hareket edecek.

31 Temmuz’dan itibaren sinema salonlarında dört yeni film vizyona girecek. Arda Akdemir sizler için derledi. İyi seyirler.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş