İSTANBUL (Medyascope) – Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 414 kişinin yargılandığı İBB davasında ikinci celse başladı. Mahkeme önceki celsede tamamlanamayan savunmaları tamamlayacak ve tutuksuz sanıkların savunmalarını alacak. İkinci celsede ayrıca dosyanın müştekileri, tanıklar ve gizli tanıklar dinlenecek. Duruşmanın en önemli hukuki tartışmasını ise Ekrem İmamoğlu’nun esas hakkındaki savunmasını yapıp yapamayacağı oluşturacak.
Tüm deliller ve sanık savunmaları tamamlandıktan sonra savcılık esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunacak. Mütalaanın ardından sanıklara ve avukatlarına süre verilecek. Mahkeme, delilleri ve savunmaları değerlendirdikten sonra hüküm aşamasına geçecek.
Medyascope muhabiri Furkan Karabay, gelişmeleri Silivri’de takip edecek. Medyascope editörleri gelişmeleri size aktaracak.
- İBB davasında 64. gün yaşananlar | İnan Güney’e tahliye, İmamoğlu savunma yapamadı
- Duruşması ertelendi: İmamoğlu diploma davasında ne anlattı?
Haber: Furkan Karabay
Ersöz'ün "reddi hakim" talebine ilişkin kararın taraflarına iletilmediğini söylemesi üzerine, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebin reddine ilişkin karar UYAP sistemine yüklendi.
Medyascope muhabiri Furkan Karabay'ın aktardığına göre, Ramazan Gülten ve Aykut Erdoğdu’nun avukatı Hüseyin Ersöz söz aldı.
Duruşma salonunun adil yargılanma şartlarını karşılamadığını belirten Ersöz, “Duruşma salonun nasıl olduğu açık ve nettir” dedi. Tavandan sarkıtılan mikrofonlara dikkat çeken Ersöz, mikrofonların ne amaçla kullanıldığını sordu. İzleyiciler bölümünde de olan mikrofonların ses kaydedici özelliği olduğunu belirten Ersöz, mikrofonların kaldırılması gerektiğini söyledi.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, İBB davasını gören İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyetine yönelik “reddi hakim” talebinde bulunduklarını hatırlatan Ersöz, henüz bir karar verilmediğini vurguladı. Ersöz, mahkemenin yaptığı son tutukluluk incelemesinde, gerekçe sunulmadan “tutukluluk devam” kararı verildiğini, bunun hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Medyascope muhabiri Furkan Karabay'ın aktardığına göre, Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Hasan Fehmi Demir, usule ilişkin taleplerini belirtmek için söz aldı.
Yeni yapılan salonun Maksim sahnesine benzediğini söyleyen Demir, savcılık kürsüsünün heyet ile yan yana olmasının da doğru olmadığına dikkat çekti.
Demir, "susma hakkını kullandı" denilerek savunması yaptırılmayan Ekrem İmamoğlu’na savunma hakkı verilmesini talep etti.
Tutuksuz sanıklardan Aziz İhsan Aktaş da salondaki yerini aldı.
Ekrem İmamoğlu, “cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganlarıyla salona girdi.
Dilek Kaya İmamoğlu, YENİ Parti lideri Özgür Özel, YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İBB davasının ikinci celsesini takip etmek için duruşma salonunda.
Furkan Karabay'ın aktardığına göre İBB davası, Silivri’de yapılan yeni duruşma salonunda görülüyor.
🔴İBB davasında ikinci duruşma Silivri’de yapılan yeni duruşma salonunda görülecek
🔴İşte duruşma öncesi salon önü
📹@karabayfurkan5 pic.twitter.com/yqsg7veRx7
— Medyascope (@medyascope) August 17, 2026
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 414 kişinin yargılandığı İBB davasında ikinci celse bugün başladı.
Duruşmayı, Medyascope muhabiri Furkan Karabay takip ediyor.









