Fenerbahçe 18 yıllık hasreti bitirmek için Lyon karşısında

Fenerbahçe

İSTANBUL (Medyascope) – Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Olympique Lyon’u İstanbul’da ağırlayacak. Saat 22.00’de başlayacak karşılaşma TRT 1’den canlı yayımlanacak.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında bu akşam Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile karşı karşıya gelecek.

Chobani Stadyumu’nda saat 22.00’de başlayacak mücadeleyi Alman hakem Sven Jablonski yönetecek. Karşılaşma TRT 1’den canlı yayımlanacak.

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi’nde en son 2008-09 sezonunda mücadele etti. Lyon karşısında avantajlı bir skor elde etmek isteyen Fenerbahçe, rövanş maçını 26 Ağustos’ta oynayacak.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Polonya temsilcisi Gornik Zabrze ile karşılaştı. İstanbul’daki ilk maçı 1-0 kazanan sarı-lacivertliler, deplasmanda 1-1 berabere kalarak tur atladı. Fenerbahçe’nin iki karşılaşmadaki gollerini de Anderson Talisca attı.

Bir sonraki turda Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile karşılaşan Fenerbahçe, Talisca’nın 66. dakikada penaltıdan kaydettiği golle 1-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.

Olympique Lyon ise bir önceki turda Sparta Prag’ı iki maç sonunda toplam 4-2 mağlup ederek Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Fenerbahçe’de Sturm Graz ile oynanan üçüncü eleme turu ilk maçında sakatlanan Jayden Oosterwolde, UEFA’ya bildirilen kadrodan çıkarıldı. Yeni transfer Lukaku ise kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe’nin Fransız takımlarıyla 26. maçı

Fenerbahçe, Lyon karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında Fransız ekipleriyle 26. kez karşı karşıya gelecek.

Sarı-lacivertliler, Fransız takımlarıyla daha önce oynadığı 25 karşılaşmada altı galibiyet aldı, yedi kez berabere kaldı ve 12 maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe bugüne kadar Avrupa kupalarında çıktığı 304 maçta ise 121 galibiyet, 66 beraberlik ve 117 yenilgi yaşadı.

Marmaray ve Metro’dan ek sefer

Karşılaşmanın gece geç saatlerde sona erecek olması nedeniyle taraftarların ulaşımı için Marmaray’da ilave tren seferleri düzenlenecek.

TCDD Taşımacılık ve Marmaray tarafından açıklanan programa göre maç sonrasında Söğütlüçeşme’den saat 00.06’da Pendik’e, Yenikapı’dan saat 00.14’te Pendik’e ve Söğütlüçeşme’den saat 00.25’te Halkalı’ya ek tren seferleri yapılacak.

TCDD ve Marmaray’ın duyurusunda, “UEFA Şampiyonlar Ligi temsilcimiz Fenerbahçe’ye başarılar dileriz” ifadelerine de yer verildi.

Metro İstanbul da M1A, M1B, M2, M4, M5 ve M6 seferlerinin 02:00’ye kadar uzatıldığını duyurdu.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş