İSTANBUL (Medyascope) – Netizen’in bu bölümünde Atıf Ünaldı’nın konuğu yazılımcı ve girişimci Serdar Temel oldu. Temel, geliştirdiği “Sözcük” uygulamasını anlattı. Temel, 100 binden fazla indirilen uygulamanın yapay zekâya karşı oyun, farklı puanlama sistemleri ve ücretsiz turnuva altyapısı sunduğunu söyledi.
Yazılımcı ve girişimci Serdar Temel oldu. Temel, geliştirdiği Scrabble benzeri “Sözcük” uygulamasının ortaya çıkış sürecini, Türkiye’de kelime oyunlarına ilgiyi ve çocuklar için hazırladığı yeni versiyonu anlattı.
Yazılımla çocukluk yıllarından beri ilgilendiğini belirten Temel, 2016’da arkadaşlarıyla birlikte ‘Garaj Sepeti’ girişimini kurduklarını ve şirketi 2021’de Meksikalı bir firmaya sattıklarını aktardı. Sözcük’ü başlangıçta bir hobi projesi olarak geliştirmeye başladığını söyleyen Temel, Garaj Sepeti’nin satışının ardından projeye yeniden döndüğünü dile getirdi.

Turnuvalar ücretsiz düzenlenebilecek
Sözcük’ün sosyal yönüne önem verdiğini vurgulayan Temel, kullanıcıların rastgele eşleşebildiğini, puan listelerindeki oyunculara davet gönderebildiğini ve yapay zekâya karşı oynayabildiğini anlattı.
Uygulamanın kurumların ve arkadaş gruplarının kendi turnuvalarını oluşturmasına imkân verdiğini belirten Temel, turnuva sistemini şöyle anlattı:
“Scrabble turnuvalarının operasyonu uzun, puan hesaplaması zor ve tablolar tutmak gerekiyor. Herhangi bir kurum, büyük bir arkadaş çevresi ya da iş yeri kendi turnuvasını düzenleyip ödülünü verebilir. Biz altyapıyı sağlıyoruz ve bu altyapı tamamen ücretsiz.”
Temel, ilerleyen dönemde şehirler arasında turnuvalar düzenlemeyi de planladığını söyledi. Katılımcıların kod veya QR kod aracılığıyla kendi şehirlerindeki yarışmaya girebileceğini belirten Temel, bu sistemin henüz hayata geçirilmediğini aktardı.
Yapay zekânın 10 farklı seviyesi var
Uygulamada yapay zekâya karşı oynama seçeneğinin de bulunduğunu söyleyen Temel, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar 10 farklı rakip tasarlandığını belirtti. En güçlü yapay zekâ karakterini yenmenin kolay olmadığını söyleyen Temel, “Ona karşı sanırım 8-2 gerideyim. Kolay değil. Scrabble’da şans da önemli faktörlerden biri” diye konuştu.
Temel’in verdiği bilgilere göre Sözcük, iki mobil platformda toplam 100 binden fazla indirildi. Uygulamanın 10 binden fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Bazı kullanıcıların dört yıl içinde 10 binin üzerinde oyun tamamladığını söyleyen Temel, bir oyuncunun bitirdiği oyun sayısının 27 bine ulaştığını aktardı.







