İSTANBUL (Medyascope) – Stand-up sanatçısı Deniz Göktaş, “Ölü Deniz” gösterisi nedeniyle tutuklanmasının ardından ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Göktaş, duruşma öncesi paylaştığı mesajda cezaevinden son havadisleri paylaştı.

“Ölü Deniz” gösterisi nedeniyle tutuklanan komedyen Deniz Göktaş, tutukluluğunun 88. gününde yarın (28 Eylül) hakim karşısına çıkacak.
Hakkında hazırlanan iddianame 4 Eylül’de kabul edilen Göktaş için “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama”, “cumhurbaşkanına alenen hakaret” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlamalarından 2 yıl 2 aydan 12 yıl 2 aya kadar hapis isteniyor.
Çağlayan’da İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma saat 10.00’da başlayacak.
Deniz Göktaş, duruşma öncesi tutuklu bulunduğu, kamuoyunda “kuyu tipi” olarak adlandırılan Karatepe Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla mesaj paylaştı.
Göktaş mesajında şöyle dedi:
“Karatepe Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan selamlar,
Yarın, 28 Eylül Pazartesi, Çağlayan Adliyesi’nde saat 10:00’da duruşmam var.
88 gün sonra ilk kez kelepçeleneceğim ve araba kornası duyacağım. Kelepçeyi özlemediğim kesin, bakalım araba kornasını özlemiş miyim?
İyiyim. Güneş olmadan da yaşanıyormuş, güneş abartılmış bir balonmuş.
Biraz da cezaevinden havadisler: Sınıf atlama heyecanı var Karatepe’de mahallemize 2 özel jeti olan komşu taşındı. Herkes bir gecede radikal seviyede artan refah seviyesine uygun davranmaya çalışıyor. Ben de buna uygun olarak bu tweette ‘zengin derdi’ sayılacak bir konu seçtim: Cezaevi ve müzik.
‘Müziksiz yaşayamam’ tipi bir insan hiç olmadım, hatta epey de yaşarım ama ‘müziksiz 88 gün yaşayamam’ tipi bir insanmışım meğer. Rüyalarımdan birinde; tahliye olduğumu fark edince hemen Peyk açıyordum ama Peyk olmayan bir şey çalıyordu. Radyo ve Dream Türk var ama hep Peyk olmayan bir şey çalıyor.
Şimdi övmeye çekiniyorum; TRT 2’yi övdüm, son 1 aydır yok. Radyo 3 sağolsun, Gojira çaldı 1 saat. Böyle mucizevi anlar dışında pek seçenek yok. Bu yüzden bu yaşa kadar ergen inadıyla taşıdığım Türkçe pop alerjimi aşmam gerekti. Bu hafta savunmama hazırlanırken 24 saat boyunca Dream Türk açıktı. Sadece yan komşum Haluk Levent, Mamak Türküsü ya da Haziran’da Ölmek Zor çaldığında TV’yi kapatıp avluya çıkıyorum. Kuyu tipinin tek iyi yanı akustiği olabilir.
24 saat Dream Türk izlerseniz 4 kere Ezhel’i görebiliyorsunuz, özledik. Onun dışında Türkçe pop. Girl Band, Boy Band ve Karışık Band salgını var, herkes dikkatli olsun. Kalabalık ortamlara girmeyin, aniden bir koreografinin parçası olabilirsiniz.
Favorilerim:
Eypio & Sibel Can – Kıyamam
Mabel Matiz – UmrumdışıHücremde Mabel Matiz’in ‘Ben büyüttüm boy boy’ dansını yaparken infaz koruma memuruna yakalandım. Bir kere de derbi günü MasterChef izlerken yakalanmıştım, iki etti.
Savunma öncesi gündemden uzaklaşmak için seçtiğim bu yumuşak konuyu burada yazdığım bir rap ile bitireyim. Sabah 9’da ekmek dağıtımı oluyor. Haftada birkaç gün de ekmekle birlikte poğaça veriliyor ve kruvasan neşesi yaşanıyor. O günler önce koridorda servis tezgâhının tekerleğinden çıkan sesler yankılanıyor. Sonra dağıtımı yapan memur bozacı gibi bir nağmeyle bağırıyor: ‘Ekmek ve poğaçaaaa’
(Fuat Ergin tarzı bir flow’la)
Ekmek ve poğaça
Vaktimiz bolca
Cicibebe olmasa
Halimiz n’olcak
Menü ful carbo
Ne peynir ne yarım kadeh Doluca
Haluk, Cem, Özkan, ben
D Blok dört yapraklı yoncaGörüşmek üzere.”
Karatepe Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan selamlar,
— Deniz Göktaş (@idgoktas) September 27, 2026
Yarın, 28 Eylül Pazartesi, Çağlayan Adliyesi’nde saat 10:00’da duruşmam var.
88 gün sonra ilk kez kelepçeleneceğim ve araba kornası duyacağım. Kelepçeyi özlemediğim kesin, bakalım araba kornasını özlemiş miyim?…
Ne olmuştu?
Deniz Göktaş, Harbiye’de sahnelediği “Ölü Deniz” adlı gösterisini, YouTube kanalına yüklemişti. Videonun, 3 Temmuz itibarıyla görüntülenme sayısı 10 milyona yaklaşmıştı.
Göktaş gösterisinde, iç siyaset, operasyonlar, Antik Yunan, televizyon dünyası, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok konuda eleştirel komedi yapmıştı.
Gösterinin geniş kitlelere yayılması sonrası, videoya erişim engeli kararı getirilmişti. Yurtdışında olan Göktaş, kısa süre sonra Türkiye’ye döneceğini söylemişti. Göktaş, “Gösterinin tamamı hâlâ YouTube’da. Çok soru gelmiş, bana ulaşan resmi bir bilgi yok. Olursa buradan bilgilendiririm. Ne olursa olsun Türkiye dışında yaşamak ya da standup yapmak gibi bir planım yok, çünkü tadı olmaz” demişti.
Göktaş hakkında, ”cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlamalarıyla hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı açan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Bir kısım sosyal medya platformlarında yayınlamış olduğu içeriklerde suç unsuru ifadeler tespit edilen şüpheli Deniz Göktaş hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.
Göktaş, yurtdışından döndükten sonra İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.
Geceyi Vatan Emniyet’te geçiren Deniz Göktaş, Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilmişti. Göktaş, “Ölü Deniz” isimli gösterisinde, hiçbir hakaret ve aşağılama kastı olmadığını dile getirmişti. Göktaş, “dini değerleri aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilerek tutuklanmış ve “kuyu tipi” olarak bilinen Çorlu’daki Karatepe Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.
Tahliye kararı ve yeni tutuklama
Deniz Göktaş’ın tutukluluğuna yapılan itirazı inceleyen İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, 28 Ağustos’ta tahliye kararı vermişti.
Tahliye kararının ardından Göktaş, SEGBİS ile “suçu ve suçluyu övme” suçlamasıyla sulh ceza hakimliğine çıkarılmıştı. Göktaş’ın avukatına haber verilmeyip barodan avukat çağrılmıştı. Göktaş, ”Ölü Deniz” adlı gösterisinde suçu ve suçluyu övme gibi bir kastı olmadığını belirtmişti.
Göktaş, “Türkiye’nin giderek yoksun bir ülke haline gelmesi, yöneticiler ve bakanlarda aynısını söylüyor, komedyenim, böyle bir şey yapmam, tamamen mizahi bir eleştiri içerir” demişti.
İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Göktaş’ın gösterisindeki “Ben bugünün ön sıra bilet gelirleriyle, gerçi ön sıra belediye davetlisi, oradan bir gelir yok. İkinci sıra diyeyim daha güvenli olur. Bugünün ikinci sıra bilet gelirleriyle Türkiye’de bir tetikçi tutup, rakip bir komedyeni öldürtebiliyoruz. Şu an piyasa bu durumda. Sadece ikinci sıra, bir de Telegram grubu. Oradan Daltonlar yazıyorsunuz, gayet kurumsal bir iletişim var. Bitcoin’den parayı yatırıyorsunuz takip de etmiyorlar. Öldürünce fotoğraf geliyor buydu değil mi abi? Onun ikizi vardı ama benim hatam. Tekrar yatırıyorsunuz muhteşem bir sistem…” sözleri nedeniyle tutuklama kararı vermişti.
Hakimlik, söz konusu ifadeler için “‘Daltonlar Çetesi’ isimli bilinen suç grubunun suç içerikli eylemlerini öven, meşru gösteren ve suça ulaşılmasını kolaylaştıran ifadeler” değerlendirmesi yapmıştı.
İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, “kaçma, delilleri karartma şüphesi” gerekçeleriyle tutuklama kararı vermişti.








