İsmail Arı 19 Kasım’da hakim karşısına çıkacak: 5 yıla kadar hapis isteniyor

İSTANBUL (Medyascope) – Eski RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in şikâyeti üzerine tutuklanan BirGün muhabiri İsmail Arı, 19 Kasım’da hakim karşısına çıkacak. Arı hakkında “hakaret ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlamasıyla 5 yılda kadar hapis isteniyor.

İsmail Arı 19 Kasım’da hakim karşısına çıkacak: 5 yıla kadar hapis isteniyor
İsmail Arı 19 Kasım’da hakim karşısına çıkacak: 5 yıla kadar hapis isteniyor

BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı’nın davasında ilk duruşma tarihi belli oldu. Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasını 19 Kasım’da yapacak. Duruşma saat 11:45’te başlayacak.

Dava, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) eski Başkanı Ebubekir Şahin’in şikâyetine dayanıyor. Arı, Şahin’in şikâyeti üzerine başlayan süreçte 21 Ekim’den bu yana tutuklu bulunuyor.

Arı’ya “hakaret ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasını yöneltiliyor. İddianamedeki suçlamalar arasında “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” de yer alıyor. İddianameye göre savcılık, Arı için beş yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

Aynı yıl içinde ikinci kez tutuklandı

BirGün muhabiri İsmail Arı, bayramda aile ziyareti için gittiği Tokat’ın Turhal ilçesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 21 Mart’ta gözaltına alındı, 22 Mart’ta Ankara’ya getirildi. “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alınan BirGün muhabiri İsmail Arı, 22 Mart’ta tutuklandı. 75 gün tutuklu kalan BirGün muhabiri İsmail Arı, 5 Haziran’da Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

İsmail Arı, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlamasıyla 20 Ekim’de gözaltına alındı. 21 Ekim’de mahkemeye çıkarılan İsmail Arı, yine tutuklandı.

İsmail Arı, avukatları aracılığıyla “Hâkim dinlemedi bile, avukatların sözünü kesti. Yatarı bile olmayan suçtan beni bir kez daha cezaevine gönderiyorlar” dedi.

İsmail Arı kimdir?

1996 yılında İstanbul’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu.

Gazeteciliğe BirGün Gazetesi’nin Ankara bürosunda başladı.

Arı yaptığı haberlerle, İstanbul Tabip Odası (İTO), Ankara Tabip Odası (ATO) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından ödüllere layık görüldü.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş