Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden 8 öğrenci, Nijeryalı bir öğrenciyi döverek öldürdü

Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) 8 öğrenci Nijeryalı öğrenci Kennedy Taomwabwa’yı (28) evinden kaçırdı ve sopalarla döverek öldürdü. 29 Ocak’ta evinden kaçırılarak götürüldüğü öğrenilen Taomwabwa’nın cansız bedeni, Çanakkale Göleti’nde bulundu.

kennedy

Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan Zekeriya (22), Ozan Korkurt (18) ve B.Ç (16) çarşamba günü mahkemeye çıkarılacak.  Polis olayla ilgili 5 şüphelinin daha arandığını bildirdi.

Yargıç Gökan Asafoğluları, soruşturmayı yürüten polis müfettişi Erkan Yahat’ın talebi doğrultusunda, şüphelilerin iki gün süreyle poliste tutuklu kalmaları emrini verdi.

Zanlılardan B.Ç ilk ifadesinde, Taomwabwa’nın öldürülme anında olay yerinde olduğunu itiraf etti ve “Ben vurmadım, sadece seyrettim” dedi.

Öte yandan cinayeti protesto eden Afrika kökenli öğrenciler, üniversitenin önünde eylem yaptı ve okul idaresinden, zanlıların deşifre edilmesini talep etti. Yaklaşık 3 saat süren eylem olaysız sona erdi.

Ekran Resmi 2018-02-01 16.37.09

DAÜ Rektörlüğü: “Basında Afrika kökenlilere suçlu gözüyle bakılıyor”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam konuyla ilgili açıklama yaptı. “Nijeryalı bir öğrencinin hayatını kaybetmesinin tüm üniversiteyi derinden sarstığını” söyleyen Osam, eylemciler arasından bir grup öğrencinin konuyla ilgili bilgi almak için rektörlüğe geldiğini ve kendilerine bilgi verildiğini belirtti. Afrika kökenli öğrencilerin her olayda hedef gösterildiğini vurgulayan Osam, bu önyargının ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı :

“Öğrencilerimizle yapılan görüşmelerde özellikle Nijeryalı öğrencilerin basın ve yayın sitelerinde hedef olarak gösterilmesi, her Afrika kökenliye suçlu gözü ile bakılması konusundaki yönlendirmelerden duydukları sıkıntı ile endişeyi vurgulamışlardır.

Yine Afrika kökenli öğrencilerimizin sağlık, barınma ve güvenlik ile ilgili karşı karşıya kaldıkları sorunlar dile getirilmiştir.

Değerli kamuoyu, biz DAÜ olarak her öğrencimizin hak ve hukukuna kökensel kimliğine bakmaksızın sahip çıktığımızı, öğrencilerimizin hiçbir şekilde haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğimizin altını çizmek isteriz.

Basının yayınladığı ve yayınlayacağı haberlerde tarafsız olması ve yönlendirici olmaması gerektiğine olan inancımızı vurgular, tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.