Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk oyun şirketi Gram Games 250 milyon dolara satıldı

2012 yılında İstanbul’da kurulan Türk mobil oyun şirketi Gram Games, dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden Zynga tarafından 250 milyon dolar karşılığı satın alındı.

Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga, İstanbul merkezli Türk mobil oyun şirketi Gram Games’i, 250 milyon dolar nakit ve ek ödeme ile ikramiyeler karşılığı satın aldı. Gram Games, geçen yıl bir bölümü 100 milyon dolar karşılığında satılan Peak Games’in ardından Zynga’nın satın aldığı ikinci Türk oyun şirketi.

iç foto (1)

Özellikle 1010 ve Merge Dragons oyunlarıyla tanınan Gram Games’in toplam 77 çalışanı ve günlük 3 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Ücretsiz oyunları ise bugüne dek toplam 170 milyon kere indirildi.

San Francisco merkezli Zynga’nın CEO’su Frank Gibeau, VentureBeat ile yaptığı bir röportajda Gram Games’den şöyle bahsetti: “Kültüre ve yaratıcılığa odaklılar. Onları oldukları gibi muhafaza edeceğiz, şirketimiz içinde bağımsız bir stüdyo olarak çalışacaklar.”

iç foto 2

Gram Games’in kurucularından Kaan Karamancı ise yayınladığı açıklamada “Oyun üretimine yönelik kendine has yaklaşımımızı, Zynga’nın canlı hizmet uzmanlığıyla birleştirerek oyunlarımızı büyütmeyi ve dünyanın dört bir yanındaki oyunseveri mutlu etmeye devam etmeyi iple çekiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şirket CEO’su Mehmet Ecevit ise, “Zynga bünyesine katılmaktan ve Gram Games’in kendine özgü kültürünü, yetenekli ekibini ve hit oyunlarını Zynga’nın dünya standardındaki kurumsal yapısıyla birleştirmekten gurur duyduklarını” ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.