Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Harry Potter kitaplarından gerçeğe: Quidditch Dünya Kupası sonlandı; Türkiye’nin büyük başarısı

Dünyada tüm gözlerin Rusya Dünya Kupası’na döndüğü bu günlerde, Floransa, İtalya’da çok farklı bir turnuva sonlandı.
Dünyanın dört bir yanından 29 takımın ve 800’den fazla oyuncunun katıldığı turnuvanın galibi Belçika’yı finalde yenen Amerika oldu. Amerika ile birlikte Avustralya, İngiltere, Almanya ise 2012’den beri düzenlenen dünya kupasının her sene favorileri.
Resim 1
J.J. Rowling’in yazdığı fantastik roman serisi Harry Potter’da bahsi geçen hayali spor, sevenleri tarafından hayata geçirilmiş ve artık dünya kupası düzenleniyor. Kitaplarda, süpürgelerin üzerinde uçan sihirbazların oynadığı oyun, gerçek dünyada yer çekimine mahkum olmuş. Ayrıca oyuncuların form durumları da kimseyi imrendirmiyor.
Uluslararası Quidditch Birliği tarafından yönetilen quidditch sporunun, pek çok spordan daha uzun ve detaylı bir kural kitabı bulunuyor.  7’şer kişilik iki takım arasında oyuncular, oyunda oldukları süre boyunca bacaklarının arasında süpürge tutmak zorundalar. Farklı pozisyonlar ve farklı toplar olmasının oyuna taktik ve teknik açıdan derinlik kattığı quidditch sporunda, en fazla 4 kuralı sayesinde aynı anda sahada bir cinsiyetten en fazla 4 oyuncu olabiliyor.
Cinsiyet ayrımı yok, takımlar karma
Cinsiyet tanımı ikili sistem üzerinden değil, kişinin kendisini tanımladığı cinsiyet olarak yapılmış. Bu sayede quidditch, yenilikçi yapısıyla sadece geleneksel sporların cezbetmediği bireyleri değil, cinsel kimliği sebebiyle spor yapma hakkı elinden alınmış bireyleri de kucaklıyor.
Türkiye’nin büyük başarısı 
Milli takımımız, kamuoyuna yansımayan turnuvada, yarı finale kadar yükseldi. 3.lük maçında ise İngiltere’ye karşı 110’a 60 üstünlük sağladılar ve bizleri gururlandırdılar. Özellikle üniversiteler arasında oynanan spor sayesinde aç olduğumuz sportif başarıyı uzakta aramaya gerek kalmadı. Artık Quidditch taraftarı olma ve kombine alma zamanı geldi.
DhDX94NX0AASj2n

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.