Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın binbir türlü haberi (18): Kore’de bir tarikat çökertildi – İtalya’da yas: kahraman köpek zehirlendi

İtalya’da kahraman arama-kurtarma köpeği zehirlendi, ülke ayaklandı

2016 Amatrice depreminin kahraman köpeği Kaos’un bilinmeyen kişilerce zehirlenmesinden sonra İtalyan politikacılar ağır cezaların geldiğini duyurdular. 

Alman kurtu olan ve arama kurtarma için eğitilen Kaos, sahibi Ettore ile beraber 230 kişinin hayatını kaybettiği Amatrice depreminden sonra çöken binaların altından sayısız hayat kurtarılmasına yardımcı olmuş ve kahraman ilan edilmişti. Kaos geçen sene Norcia depreminde de çalışmış ve son aylarda da bir kayıp vakasının çözülmesine yardımcı olmuştu. 

Laquila bölgesinde ki evinde sahibi ve eğitimcisi Ettore’nin bahçesinde cansız bedenini bulduğu Kaos ve tüm hayvanlar için italyan hayvanseverler ayaklandı.

Zehirlemeyi sosyal medya hesabından duyuran Ettore’nin yazısı 67,000 kere paylaşıldı. Duygusal yazıda, sadık dostunun ölümünün yeri doldurulamaz bir boşluk bıraktığını ve böyle canice bir suçu anlayamayacağını belirtti. 

İtalyan hayvan hakları savunucuları tarafından ise failin tehlikeli bir suçlu olduğu ve toplumda yeri olmadığı anlatılırken, her vakadan sonra olduğu gibi cezaların artırılmasını ve caydırıcı olması gerektiğini tekrarladılar. 

Animalisti Italiani hayvan hakları örgütünün sözcüsü Rinaldo Sidoli olayı “Kaos insanların hayatını kurtardı ve kurtardığı insanlar onu zehirledi” diye özetledi. 

Sağlık Bakanı Giulia Grillo hafta içinde yaptığı açıklamasında üzüntüsünü belirtirken, çevre ve adalet bakanlarıyla ortak bir çalışma yaptıklarını ve yeni yasalarla hayvanlara eziyet eden tüm suçluları ağır bir şekilde cezalandırılacağını açıkladı. 

Koreli bir rahibe,  Fiji adasında 400 müridini alıkoymaktan tutuklandı. 

Resim2
Grace Road Church isimli kilisenin baş rahibesi Shin Ok-ju, Fiji’den Güney Kore’ye uçunca düzenlenen bir operasyonla Gyeonggi şehrinde tutuklandı. 

Kadın papazın kehanetine göre Güney Kore’yi büyük bir açlık ve yokluk vuracak. Tarikatındaki müritlerini, gelen bu büyük felaketten Fiji adasında korunma altında olduğuna inandıran rahibe korumalar ile 400 kişilik küçük topluluğu kontrol altında tutmuş. 

Küçük hücreler halinde yaşayan müritler “harman dövme” adı koyulan ayinlerde birbirlerine fiziksel olarak saldırmak zorunda bırakılmış ve bu ayine katılmayanlar tanrı tarafından cezalandırılacaklarına inandırılmış. Bir kişinin beyin travması geçirdiği, bir çocuğun ise babasına 100 kereden fazla vurmak zorunda bırakıldığı ayinler müritlerin neredeyse tamamında travmatik sonuçlar doğurmuş. 

Koreli Youtuber çift, çocuklarını hırsızlık yaparken videoya çekmekten suçlu bulundu

Resim3
Daha anaokulu döneminde olan küçük kızlarına yankesicilik öğreten ve suçüstünde de kayda alan anne ve baba, kore adaleti tarafından bir çocuk esirgeme kurumunda zorunlu eğitim cezası aldı. 

Hırsızlık videosu, çiftin 2.4 milyon takipçisi bulunan youtube kanalından kaldırıldı. 

Çocuk haklarını savunan sivil toplum örgütü Save the Children, ebeveynlerin ilk çocuk istismarı vakası olmadığını, geçen sene de başka bir videoda kızlarını ahlaksız davranışlara ittiklerini ve örgütün şikayette bulunduğunu belirtti. 

Çin Devleti’nin Winnie the Poo ayı karakterine alerjisi var
Resim4

Çin film konseyi Disney’in son filmi  “Christopher Robin”in sinemalarda gösterimini yasakladı. Film, ünlü Winnie the Poo çocuk kitabının karakterleri etrafında dönüyor. Filmle beraber ülkede dolaşıma giren tüm Winnie the Poo karakteri resimleri de engellendi.

Disney yasakla ilgili basın açıklaması yapmazken, ülkenin filmden önce de Winnie the Poo’ya karşı aldığı sert tutumun sebebi, bu iyi huylu, sakin çizgi karakterin Çin medyası tarafından Devlet Başkanı Şi Cinping’e benzetilmiş olması. 

Amerikan kanalı HBO’da, John Oliver adlı komedyenin ülkedeki muhalifleri konu alan ve yine Winnie the Poo karşılaştırmalarına yer veren bir program yayınlaması üzerine kanal ülkede yayın yapmaktan men edilmişti.

Genç Amerikalı politikacı sosyal medyada eski kız arkadaşının çıplak fotoğraflarını paylaştı
Resim5
ABD’nin iki büyük partisinden Cumhuriyetçi Parti’nin Illinois eyaleti temsilcisi Nick Sauer, sosyal medyada açtığı sahte hesapta eski sevgilisi Kate Kelly’nin fotoğraflarını yayınlaması polise intikal edince görevi bırakmak durumunda kaldı.

Yetkililer Sauer’in sahte hesapla erkekler ile iletişime geçmeye çalıştığını düşünüyor ve bunu ingilizce bir terim olan catfish olarak tanımlıyor. Sahte bir hesap aktif etmeye ve kişinin kendini başka bir kimlikle tanıtmasına catfish deniyor. Farklı senaryolarda para alma veya başka amaçlarla kullanılıyor.

Açtığı instagram hesabını eski kız arkadaşının çıplak fotoğraflarıyla dolduran Sauer, hesaba çektiği erkeklerle cinsel yoğunluklu konuşmalar yapmış.

Haberin yayınlanmasından bir kaç saat sonra istifa eden halk temsilcisini eski sevgilisi de dava etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.