Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metropoll Ekim 2015 araştırması: 1 Kasım’da Türkiye’yi ne bekliyor?

Prof. Dr. Özer Sencar yönetimindeki Metropoll Araştırma’nın 4-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Nabzı Ekim Araştırması” sonuçlarına göre sandıktan bir kez daha koalisyon çıkıyor.

Ankara Katliamı’ndan önce yapılan Ekim ayı araştırma sonuçlarına göre 7 Haziran seçimlerinde yüzde 40,9 oy oranına ulaşan AK Parti oy desteğini yüzde 42,5’e yükseltmiş durumda. Söz konusu araştırma, CHP’nin geçen seçimlere göre oyunu 1 puandan fazla artırarak 26,3’lük bir orana ulaştığını gösteriyor.

HDP’nin de 7 Haziran’da almış olduğu yüzde 13 oy oranını koruduğunu görüyoruz.

Metropoll’ün araştırmasına göre 7 Haziran seçimlerinde Meclis’e giren dört partiden sadece MHP kayda değer bir oy kaybına uğruyor. MHP aradan geçen dört ayda yaklaşık 1 puanlık bir destek kaybı yaşamış durumda.

Bu sonuca göre milletvekili dağılımı şöyle:

AKP = 261 milletvekili
CHP
= 135 milletvekili
MHP
=  77 milletvekili
HDP
=  77 milletvekili

Araştırmanın öne çıkan sonuçları şöyle:

Araştırmanın künyesi:

Türkiye’nin Nabzı Ekim ayı araştırması; Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile toplam 2526 kişi ile yapılmıştır. Bu araştırmanın alan çalışması Ankara katliamından önce 4-7 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde 1,95 hata payı ile yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.