Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MetroPOLL’den yeni anket: “DEM Parti seçime girse dahi Ekrem İmamoğlu önde”

MetroPOLL Araştırma, “Türkiye’nin Nabzı Ocak 2024” anketinin sonuçlarını yayımladı. Ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yarışı” sonuçları paylaşıldı. Buna göre Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) aday çıkarması durumunda dahi ilk sırada Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğu görüldü. İmamoğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçmeninden sonra en fazla desteği İYİ Partililer verdi.

MetroPOLL Araştırma, Türkiye’nin Nabzı anketinin Ocak 2024 sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket, 12-15 Aralık tarihleri arasında yapıldı. Katılımcılara, “Önümüzdeki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangisine oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Seçenekler arasında “CHP adayı Ekrem İmamoğlu”, “AKP ve MHP adayı Murat Kurum”, “DEM Parti adayı” ve “İYİ Parti adayı” gösterildi.

Katılımcıların yüzde 41,6’sı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini söyledi. AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum ise İmamoğlu’nun ardından 38 puanla ikinci sırada yer aldı. “DEM Parti adayı” yanıtını verenlerin oranı 5,6 olurken, İYİ Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı 2,9‘da kaldı. “Fikrim yok/Cevap yok” diyenler ise 11,9 puan oldu.

“Ekrem İmamoğlu’na oy veririm” diyen İYİ Partililerin oranı yüzde 63,8

MetroPOLL anketinde seçmenlerin verdiği cevaplar da paylaşıldı. Buna göre Ekrem İmamoğlu’na CHP’den sonra en fazla desteğin İYİ Parti seçmeninden geldiği görüldü.

“Ekrem İmamoğlu’na oy veririm” diyen CHP’lilerin oranı 84,3 olurken, İYİ Partililerin oranı ise 63,8 olarak kaydedildi. DEM Parti’lilerin 34,8‘i, MHP’lilerin 5,9′u, AKP’lilerin 9,1‘i Ekrem İmamoğlu’na oy veririm yanıtını verdi. Diğer partilerde bu oran yüzde 47,2 oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.