Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

35 gazeteci ve polis şefi Hüseyin Çapkın hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin de bulunduğu bazı zanlıların yurtdışında olduğu tespit edildi.

Yapılan operasyonda Yeni Şafak eski Genel Koordinatörü ve Zaman yazarı Nurullah Öztürk, Samanyoluhaber yazarı Rasih Yılmaz, Yeni Şafak eski yazarı Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Hürriyet Gazetesi internet editörü Dinçer Gökçe, Bugün Gazetesi muhabiri İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Radikal ve Meydan gazeteleri eski Ankara Temsilcisi Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında gazeteci Yavuz Baydar’ın evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Baydar ve eşi evde olmadığı için kapıyı çilingirle açan polis, arama yaptıktan ve tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cemaat’in medya yapılanmasına yönelik operasyonlar yapılmış, Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mümtaz’er Türköne gibi yazarların da dahil olduğu çok kişi tutuklanmış, bazı gazeteciler hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Hüseyin Çapkın gözaltına alındı

İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Cemaat’in mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Daha önce tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sorgusunda Çapkını işaret etmişti. Mutlu, kendisine sorulan 7 Şubat 2012 tarihindeki MİT kriziyle ilgili sorulara “Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir” şeklinde konuşmuştu.

Savcı Mehmet Şenay Baygın, Mutlu’nun ifadelerinden sonra Hüseyin Çapkın hakkında gözaltı kararı verdi. Çapkın İzmir Çeşme’deki evinden gözaltına alınıp İstanbul’a getirilmek üzere yola çıkarıldı. Aynı soruşturma kapsamında Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye Müfettişleri Gürkan Polat ve Yılmaz Tunç da gözaltına alındı. Kaymakam Osman Tunç, yürütülen darbe soruşturması nedeniyle daha önce görevinden uzaklaştırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler