Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel dahil 9 Cumhuriyet yönetici ve yazarı tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın danışmanı ve yazarı Kadri Gürsel, karikatürist Musa Kart, Yazı İşleri Müdürü Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Kitap Eki editörü Turhan Günay, Hakan Karasinir, Önder Çelik ve Bülent Utku tutuklandı.

31 Ekim’de PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan Cumhuriyet yöneticisi, yazarı ve çalışanlarından Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya dün gece geç saatlerde saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Muhasebeci Günseli Özaltay ve Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından dün saat 21.00 sıralarında serbest bırakılmışlardı.

Cumhuriyet Gazetesi, tutuklama haberini “Tarih önünde utanacaksınız” diye duyurdu.

cumhuriyetyazarlari
Cumhuriyet’in tutuklanan gazeteci ve yöneticileri mahkeme kararını beklerken. (Turhan Günay, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Musa Kart, Murat Sabuncu, Güray Öz, Bülent Utku, M. Kemal Güngör, Hakan Kara.)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.