Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kolombiya barışta ısrarlı: Silahlar BM’ye teslim edilecek

Kolombiya’da referandumdan ‘Hayır’ çıkması nedeniyle yürürlüğe giremeyen barış anlaşması güncellendi ve Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile önde gelen gerilla örgütü FARC’ın lideri Rodrigo Londono tarafından imzalandı. Bu kez anlaşma referanduma sunulmayacak, onay için doğrudan Kongre’ye götürülecek.

İmzalanan barış anlaşması çerçevesinde FARC bütün silahlarını 150 gün içinde Birleşmiş Milletler’e teslim edecek. Santos, FARC’ın 90 gün içinde silah bırakmaya başlayacağını ve 150 gün içinde silahlı bir örgüt olmaktan çıkacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Juan Fernando Cristo, yeni anlaşmanın Kongre’ye sunulduğunu, gelecek hafta Salı ve Çarşamba günü tartışılıp oylanacağını duyurdu.

Kolombiya referandumda ‘Hayır’ demişti

48 milyon nüfuslu Kolombiya’da 52 yıldır süren iç savaş yüzünden 260 bine kişi hayatını kaybetti, 6 milyondan fazla kişi göç etmek zorunda kaldı. 2 Ekim’de FARC’la imzalanan barış anlaşması referanduma sunulmuş, halkın yüzde 50.24’ü ‘hayır’ demişti. Hükümet referandum sonrası FARC ile görüşmelerine devam ederek barış anlaşmasını güncelledi ve ‘Timochenko’ lakaplı FARC örgütünün lideri ‘’Bundan böyle Kolombiyalıların tek silahı kelimeler’’ açıklamasını yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.