Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Booking.com’un faaliyetleri durduruldu

Milyonlarca kullanıcısı bulunan ve dünya çapında yaklaşık 1 milyon 200 bin konaklama tesisini bünyesinde barındıran online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetleri tedbiren durduruldu.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜROB) tarafından, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan dava duruşmasında Booking.com benzeri şirketinin, internet adresi üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verildi.

Booking.com’a BTK tarafından uygulanacak erişim engelinin, Mahkeme kararının tebliğinin ardından uygulanması bekleniyor.

booking1
(İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği faaliyeti durdurma kararı)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.