Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü sanatçı ve yazarların günlük rutinleri

 

Mason Currey, 2014’te yayınlanan Günlük Ritüeller kitabında dünya çapında tanınan sanatçı, yazarlar, bilim insanları ve düşünürlerin günlük hayatlarını gözler önüne sermişti. Kitabın bir bölümü daha sonra infografik tablo haline getirildi.

Currey araştırmayı yaparken Ayn Rand, Jean Paul Sartre ve Jack Kerouac gibi isimlerin amfetamin kullanmasının kendisini şaşırttığını belirtmiş ve şöyle devam etmişti: “Ritüellerde en çok hoşuma giden Çaykovski’nin günlük yürüyüşleriyle ilgili hikaye oldu. Bunu gerçekten çok sevdim. Herkesin günde iki saat yürümesi gerektiğine inanıyor ve bu kuralla ilgili batıl inançları olduğu için kesinlikle iki saat yürüyor, eve asla 5 dakika bile erken dönmüyormuş.”

daily routines

Tabloda turkuaz renkle görülen yerler uyku ve dinlenme zamanını; kırmızılar yaratıcı işleri; yeşil renkler günlük rutinleri; sarı renk yemek ve hobi zamanlarını; lacivert ise spor ve diğer egzersizleri gösteriyor. Tabloda bu isimlerin 24 saatlerini nasıl geçirdikleri soldan sağa gece 24.00’dan itibaren zaman sırasıyla anlatılıyor.

Pyotr İliç Çaykovski, Pablo Picasso, Thomas Mann ve Richard Strauss günlerinin önemli kısmını uykuya ayırırken, Murakami, Voltaire, Beethoven ve Hugh Auden’ın yazmaya ve yaratıcı işlere daha fazla zaman ayırdıkları görülüyor. Bir başka dikkat çeken gösterge ise Balzac ve Kafka’nın çalışmaya ayırdıkları süre: Kafka tüm gecesini çalışmaya ayırırken, Balzac sadece 1 saat uyuyor.

* http://kalemkahveklavye.com/2014/02/gunluk-ritueller-mason-currey.html

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.