XJAZZ Festival, İstanbul ve Ankara’da bu akşam başlıyor

Caz ile elektronik müziği bir araya getiren Berlin merkezli XJAZZ Festival, Kabak & Lin Records, peoplexpeople ve Goethe Institut işbirliğiyle bu akşam İstanbul ve Ankara’da başlıyor.

İstanbul’da Bu akşamdan başlayarak 4 gece boyunca 12 farklı mekanda sürdürülecek XJazz Festival’ine Babylon, kargART, Arkaoda, Peyote, Klein ve Nardis gibi kulüpler ev sahipliği yapıyor.

3

İlk olarak Almanya’nın başkenti berlin’de düzenlenmeye başlayan Festivalin İstanbul etabında Martin Kohlstedt, İstanbul x Berlin Ensemble, Rain Lab (İdil Meşe + Da Poet), Kraak & Smaak ve İpek İpekçioğlu gibi isimler sahne alacak.

XJazz Festival Ankara ise Pixel, 6:45 KK Ankara, Siyah Beyaz, June Pub, IF PERFORMANCE Hall, Voodoo Blues, Kite, Federal Coffee Company gibi kulüplerde perde açacak.

Ankara’da sahneye çıkacak grup ve sanatçılar ise şöyle:

Ishmael, Kraak & Smaak, The Drifter, Guillaume Perret, Onur Ertem, Lycian Trio (Ediz Hafızoğlu, Korhan Futacı, Çağlayan Yıldız), Ankara x Berlin Ensemble (Paul Kleber, Tim Sarhan, Hikmet Altunbaşlıer, Şinasi Celayıroğlu), Lahza (Cenk Erdoğan, Robert Mehmet İkiz), Song From a Breeze (Deniz Tasar, Şentürk Öztaş)

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

2

İstanbul ve Ankara’da bu akşam başlayacak festivalin Berlin ayağı ise 3-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Festival’e Türkiye’de Festival Destekçileri: Garanti Caz Yeşili, Goethe-Institut İstanbul, Hollanda Baskonsolosluğu Istanbul, Cangöz Müzik destek oluyor.