Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Stephen Hawking: “Birleşik Krallık seçimlerinde oyumu İşçi Partisi’ne vereceğim”

Dünyanın en zeki insanı olarak gösterilen Hawking, seçimlerde Jeremy Corbyn’i destekleyeceğini açıkladı. Independent’ın haberine göre dünyaca ünlü astrofizikçi, muhafazakârların kamu hizmetleri için ‘felaket’ olacağını belirtti.

1

Hawking, Cambridge Milletvekili Daniel Zeichner’le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “Ben İşçi Partisi’ne oy veriyorum çünkü bir beş sene daha muhafazakâr hükümet sağlık hizmetleri, polis ve diğer kamu hizmetleri için felaket olacaktır” dedi.

Hawking daha önce de “Ben Corbyn’in bir felaket olacağını düşünüyorum. Aslında kalbi doğru yerde ve politikalarının çoğu doğru ama kendisinin radikal bir solcu olarak gösterilmesine izin verdi” demişti.

Hawking hayatının büyük bir kısmında İşçi Partisi’ni destekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.