Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mavi Marmara tazminatları ailelere verildi

Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerle ilgili İsrail’in Türkiye’ye ödediği tazminatlar ailelere verildi. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı 9 Haziran 2017 tarihinde yaptığı açıklamada tazminatların ödeneceğini duyurmuştu. Bakan Naci Ağbal da bugün konuyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye ile İsrail arasında Temmuz 2016’da yapılan anlaşma sonucu İsrail, Mavi Marmara mağdurlarının yakınlarına 20 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. 8 Haziran 2017 tarihinde ise CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş bir açıklama yapmış ve tazminatın ailelere verilmediğini, davanın da reddinin talep edildiğini duyurmuştu.

Bunun ardından bakanlık olayla ilgili yanlış anlaşılma olduğunu belirtti ve bugün de ailelere tazminatlar yatırıldı. İHH avukatı Gülden Sönmez “Şu anda beşaileyle görüştük ve tazminatların yattığını doğruladılar. Diğer ailelere ulaşamadık ancak onlara da yatırıldığını veya yatırılacağını öğrendik” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.