Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MİT artık Cumhurbaşkanı’na bağlı

OHAL kapsamında yayımlanan 694 numaralı KHK ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cumhurbaşkanlığına bağlandı, MİT Müsteşarının tanıklık yapabilmesi için de yine Cumhurbaşkanı’nın izni şart koşuldu. 

Yeni KHK ile bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yükümlülüklerini yerine getirmesiyle ilgili koordinasyonu sağlamak ve istihbarat çalışmalarının yönetilmesinde temel görüşleri oluşturmak, uygulamayı belirlemek üzere Cumhurbaşkanı başkanlığında Mili İstihbarat Koordinasyon Kurulu (MİKK) kuruldu. Kurula Cumhurbaşkanı başkanlık edecek.

MİT, TSK ve Savunma Bakanlığı’nda faaliyet yürütecek

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görev tanımlarında da değişikliğe gidildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte MİT, Milli Savunma Bakanlığı ve TSK’da görev yapan personele ilişkin istihbarat faaliyeti yürütecek. MİT herhangi bir güvenlik soruşturması süresince bu personellerle ilgili her türlü araştırmayı yapabilecek.

MİT Müsteşarına soruşturma izni tamamen Cumhurbaşkanına devredilirken, MİT mensuplarının tanıklığı ise MİT Müsteşarının iznine tâbi kılındı.

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.