Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni KHK ile akademisyenlerin üniversitelerine dönme ihtimali engellendi

OHAL kapsamında iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni KHK ile 928 kamu görevlisi ihraç edilip, 57 kişi göreve iade edilirken, 3 dernek, 2 gazete, bir haber ajansı kapatıldı, MİT Cumhurbaşkanlığına bağlandı.

Yayımlanan yeni KHK ile Adalet Bakanlığı’ndan 142, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 215, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 205, YÖK’ten 120’si akademisyen olmak üzere 172 kişi ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında en az 4 imzacı akademisyen bulunuyor.

Akademisyenler kendi üniversitelerine dönemeyecek

KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin görevlerine iade edilmesi durumunda, ihraç edildikleri kurum dışındaki bir yerde görevlendirilmesine karar verildi. Yani bu karara göre ihraç olan akademisyenler iade edilseler bile kendi üniversitelerine geri dönemeyecek.

1

KHK ile 14’ü asker olmak üzere 57 kişi görevine iade edilirken, Bank Asya’ya para yatırdığı için bir önceki KHK ile ihraç edilen AKP Antalya milletvekili Hüseyin Samani’nin kızı Betül Samani de iade edilen isimler arasında yer aldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli 10 generalin rütbeleri elinden alınırken, Deniz Kuvvetleri’nde 3 asker ise KHK kapsamından çıkarıldı. Kapatılan basın kurumları ise; Dihaber, Rojeva Medya ve Şujin gazetesi.  Şujin Gazetesi’nden Sibel Yükler karara dair “Erkekler ne hüküm verir demeden yazmaya devam edeceğiz” dedi:

https://twitter.com/sibelyukler/status/900951686763601920

Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği iddia edilen milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatabilecek. Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 14 kadro verilirken, 4 bin hakim ve savcı, 2 bin de hakim adayı kadrosu oluşturuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.